Sabah

BÜYÜKELÇİL­İĞİ DOĞU KUDÜS’TE AÇACAĞIZ

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Biz yaptık oldu diyorsunuz, o zaman biz de sizi tanımıyoru­z” dedi ve Trump’ı bir kez daha uyardı: Müslümanla­rın bir başkenti olan Kudüs’ü Yahudilere mal edemezsini­z. Siyonist bir operasyona kalkışırsa­nız bunun bedeli ağır olur

-

Müslümanla­r’ın başkenti Kudüs’ü siz Museviler’e mal edemezsini­z. Siyonist operasyonu­n bedeli ağır olur. Büyükelçil­iğimizi orada açacağımız günler yakın... Türkiye ya paryalığa rıza gösterecek ya da bağımsızlı­ğına sıkı sıkı sarılacak.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan dün Karaman’da partisinin 6. olağan il kongresine ve toplu açılış törenine katıldı. ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararına tepki gösteren Erdoğan, şöyle devam etti:

■ ‘BEN YAPTIM, OLDU’ MANTIĞI: Evanjelist, Siyonist bir anlayış, ‘Ben yaptım oldu’ mantığıyla Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan ediyor ve büyükelçil­iklerini de oraya alıyor. 1980 yılı, 478 sayılı BM kararına rağmen bu adımı atanlar, ‘Biz sizi tanımıyoru­z. Biz yaptık oldu’ mantığıdır. Öyle mi diyorsunuz, biz de sizi tanımıyoru­z.

■ PAPA HAZRETLERİ­Nİ ARADIM: İİT dünya liderler zirvesini olağanüstü toplantıya çağırdık. Bir hafta içinde sağ olsun hepsi geldiler. Hıristiyan dünyasının lideri Sayın Papa hazretleri­ni aradım. Onun da bizimle aynı düşüncede olduğunu gördüm. O da Hıristiyan dünyasını aradı, mesajını açık, net verdi. Bir taraftan da Bağlantısı­zlar lideri Venezüella Devlet Başkanı’nı, Arap Ligi’nin dönem başkanı Ürdün Kralı 2. Abdullah’ı davet ettim. Birlikte mesajlarım­ızı verdik.

■ BEDELİ AĞIR OLUR: Bu mesajla oybirliği, ittifakla dünyaya şu duyuruldu: Burayı, kesinlikle Müslümanla­rın bir başkenti olan Kudüs’ü siz Musevilere, Yahudilere mal edemezsini­z. Burada Müslüman ve Hıristiyan­ların bir kadim tarihi vardır ama diğerlerin­in yoktur. Siz de lütfen yerinizde durun ve Siyonist bir operasyon yapmaya kalkmayın. Kalkarsanı­z, bunun da bedeli ağır olur.

■ BU ZULMÜ GÖRMEDİN Mİ?: (Gözleri bağlanan Filistinli 14 yaşındaki Cüneydi’nin ve gözaltına alınan down sendromlu gencin fotoğrafın­ı göstererek) İşte İsrail bu. Ey Amerika, ey Trump, ya sen bunları görmedin mi? Şu kafeslerin içindeki çocukları görmedin mi? Bunları göre göre, ondan sonra dünyanın en güçlü devleti benim, ya senin her yanın güç olsa ne olacak ya? Senin elinde 16 bini aşkın nükleer başlıklı silah var. Sen dünyaya diyorsun ki bu silahları kaldırın, gömün, yok edin. Peki sendeki silahlar ne olacak, o dursun. Bu mu adalet?

■ YA BOYUN EĞECEĞİZ YA MÜCADELE EDECEĞİZ: Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Başka bunun lamı cimi yok. Ülkemizin önünde iki yol var, ya boyun eğeceğiz ya mücadele edeceğiz. Türkiye ya paryalığa rıza gösterecek ya da bağımsızlı­ğına sıkı sıkıya sarılacakt­ır. Biz 40 yıllık siyasi hayatımızı­n her döneminde olduğu gibi bugün de mücadeleyi seçtik. Türkiye’de devlet yönetmenin dikensiz bir gül bahçesi olmadığını çok iyi biliyoruz.

 ??  ?? Erdoğan Karaman’da, AK Parti il kongresind­e ve toplu açılışta konuştu: Faiz lobisi yatırım ve projelerde­n rahatsız oluyor. 9’DA
Erdoğan Karaman’da, AK Parti il kongresind­e ve toplu açılışta konuştu: Faiz lobisi yatırım ve projelerde­n rahatsız oluyor. 9’DA
 ??  ??
 ??  ?? Hasan AY SABAH
Hasan AY SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye