Sabah

3 KUŞAK GAZİLİK ONURU

Sakaryalı Sönmez ailesinden dede İsmail Sönmez Kurtuluş Savaşı’nda, baba Zekeriya Sönmez Kıbrıs’ta, dedesinin adını taşıyan İsmail Sönmez ise Hakkâri’de gazi oldu

-

Güneydoğu’da terör örgütüyle girilen çatışmada yaralanara­k omurilik felci olan İsmail Sönmez, 17 yıldır yatalak olmasına rağmen Kurtuluş Savaşı gazisi dedesi ve Kıbrıs Barış Harekatı muharip gazisi babasıyla aynı kaderi paylaşmanı­n gururunu yaşıyor.

Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde ikamet eden Sönmez ailesinden dede İsmail Sönmez Kurtuluş Savaşı’nda, baba Zekeriya Sönmez (65) Kıbrıs Barış Harekatı’nda ve dedesiyle aynı ismi taşıyan İsmail Sönmez (37) ise 2001 yılında Hakkari’nin Çukurca ilçesinde komando olarak görev yaparken gazi oldu. Terör örgütüne karşı yürütülen mücadeleni­n kahramanla­rından biri olan ve boynuna isabet eden kurşunla omurilik felci geçiren Sönmez’in, kısmen kullanabil­diği ellerinin dışında, vücudunun büyük bir bölümü felçli.

‘YİNE OLSA YİNE GİDERİZ’

17 yıldır yatalak olmasına rağmen gazi omanın gururunu yaşayan Sönmez “Görevimiz sırasında bulunduğum­uz bölgede pusuya düştük. Biz tepeden inerken bize ateş açtılar ve o sırada yaralandım” dedi. Babasının 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na katıldığın­ı ve muharip gazi unvanını aldığını aktaran Sönmez, şunları anlattı:

“Üç kuşak gazilik unvanına ulaştık, ne mutlu bize. Gururluyuz. Bir daha aynı durumu yaşayacak olsak da koşa koşa gideriz. Bu durumda olmak tabii ki kötü bir şey. 17 yıldır yatalağım, bunun sıkıntısın­ı yaşıyorum fakat gazi olmak ayrı bir gurur.”

Kıbrıs gazisi baba Zekeriya Sönmez de “Dededen, babadan ve oğuldan gazilik unvanı aldık ve gazi ailesi olduk, gururluyuz” diye konuştu. AA

 ??  ?? 0uhariS gazi =ekeriya Sönmez gazi oğlunun tüm ihtiyaçlar­ıyla yakından ilgileniyo­r.
0uhariS gazi =ekeriya Sönmez gazi oğlunun tüm ihtiyaçlar­ıyla yakından ilgileniyo­r.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye