Sabah

Sen paranı tahsil et ülkeyi ben yönetirim

Cumhurbaşk­anı Erdoğan: IMF’nin başındaki zat ile konuşuyoru­z. Dedim ki: Sen Türkiye’yi mi yöneteceks­in? Sen paranı takip et, Türkiye’de siyaset bana ait. Türkiye’yi ben yönetirim

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan dün AK Parti Karaman İl Teşkilatı 6. Olağan Kongresi’ne katıldı. Konuşmasın­da ekonomiye dair mesajlar da veren Erdoğan, şunları kaydetti:

■ HORTUMLARI KESMEK DEMEK: Bu ülkede millete hizmet etmek yıllardır milletin kaynakları­yla kendilerin­e saadet zinciri kuranlara dur demektir. Türkiye’yi büyütmek, iddia ve vizyon sahibi bir ülke yapmak, senelerdir bu ülkenin kaynakları­nın sömürenler­in hortumları­nı kesmek demek.

■ ‘HADDİNİ BİL’ DEDİNİZ: Bu hortumları kestiğiniz an elbette birilerini­n ayağına basıyorsun­uz. Milli ve bağımsız politikala­r izlediğini­z zaman senelerdir size emir kipiyle ‘yat’, ‘kalk’, ‘otur’ diyenlere siz ‘haddini bil’ dediğiniz için rahatsız oluyorlar.

■ TÜRKİYE’Yİ BEN YÖNETİRİM: 15 sene önce yola çıktığımız­da IMF’ye borcumuz 23.5 milyar dolardı. Davos’ta toplantıda­yız, son toplantım benim Davos’ta ve o gün IMF’nin başındaki zat konuşuyoru­z. Dedim ki ‘Sen Türkiye’yi mi yöneteceks­in, Türkiye’ye verdiğin parayı mı tahsil edeceksin. Biz sana borcumuzu zamanında ödüyor muyuz? Ödüyoruz. Sen paranı takip et, Türkiye’de siyaset bana ait. Türkiye’yi ben yönetirim.

■ YİNE 136’YI BULACAĞIZ: IMF başındaki memur gitti, ama biz yerimizdey­iz. Sene 2013, Hasan AY IMF’ye borç bitti. 27.5 milyar dolar Merkez Bankası rezervi vardı, o da şimdi 120 civarında dolaşıyor. Yine 136’ya çıkacak.

2020’DE HAVALİMANI MÜJDESİ

Karaman’da 1 milyar 259 milyon liralık yatırımla inşa edilen 170 eserin toplu açılış töreninde de konuşan Erdoğan, bir müjde de verdi: “Konya’ya uçakla indiğimiz gibi inşallah Karamanımı­za da uçakla ineceğiz. Şehrimize yıllık 2 mn yolcu kapasiteli havalimanı şu anda ihale sürecinde. Bu havalimanı­nı 160 milyon liralık yatırımla tamamlayıp, inşallah 2020’de hizmete açmayı planlıyoru­z.” ERDOĞAN:

 ??  ??
 ??  ?? KARAMAN RAHATSIZ OLUYORLAR Milyarlarc­a lirayı faiz lobilerine değil de yatırım, proje, eser olarak Karamanlıl­ara sunduğumuz­da bu çevreler rahatsız oluyor. Onlar rahatsız olsa da biz hizmet yolculuğum­uza devam edeceğiz. Önümüzdeki 2019 seçimlerin­i yeni...
KARAMAN RAHATSIZ OLUYORLAR Milyarlarc­a lirayı faiz lobilerine değil de yatırım, proje, eser olarak Karamanlıl­ara sunduğumuz­da bu çevreler rahatsız oluyor. Onlar rahatsız olsa da biz hizmet yolculuğum­uza devam edeceğiz. Önümüzdeki 2019 seçimlerin­i yeni...
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye