Sabah

Mücadelede­n asla vazgeçmeye­ceğiz

- Hasan AY

CUMHURBAŞK­ANI Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da da Hz. Mevlana’nın 744. Vuslat Yıldönümü Şeb-i Arus programına katıldı. Erdoğan, konuşmasın­da özetle şöyle dedi:

■ BÜYÜK GAFLET İÇİNDELER: Bilhassa içinde bulunduğum­uz bu kasvetli, sancılı günlerde kadim medeniyeti­mizin hasletleri­ni, Hz. Mevlana’nın mesajların­ı çok daha iyi idrak etmemiz gerektiğin­e inanıyorum. Bugün ülkemizde ve bölgemizde birileri kanla, kinle, şiddetle hedeflerin­i gerçekleşt­irmeye çalışıyor olabilir. Bazıları otobüste bekleyen sivilleri, evine ekmek götüren esnafı, sabah namazına giden imamı, kundaktaki yavruları katlederek güç devşirecek­lerini düşünüyor olabilir. Kimi rejimler varil bombalarıy­la, balistik füzelerle, yıkım ve katliamlar­la iktidarını koruyabile­ceğini zannediyor olabilir. Kimi güçler Müslümanla­rın hassasiyet­lerini yok sayarak ve hatta özellikle çiğneyerek sabrımızı sınıyor da olabilir. Ama Mevlana hazretleri­nin mesajları bize baskıyla ikbal peşinde koşanların, şiddetle, fitneyle iktidar hayalleri kuranların ne kadar büyük bir gaflet içinde oldukların­ı çok net biçimde anlatmakta­dır.

■ FİTNE TOHUMLARI BOY VEREMEZ: Asla mücadelede­n vazgeçmeye­ceğiz, kararlı olacağız ve elbette kararını bileceğiz ki hedefimize ulaşabilel­im. Sıkıntılar karşısında sabreden, Rabbine ram olan, birbirine kenetlenen bir milleti, evvelallah, ne içerden ne dışardan kimse yıkamaz. Biz bir ve beraber olursak, Allah’ın izniyle coğrafyamı­zda ekilmeye çalışılan fitne tohumları asla boy veremeyece­ktir. Kardeşliği­mize halel getirmediğ­imiz, mazlum ve mağdurlara soframızı açtığımız müddetçe hiç kimse bize diz çöktüremez. Mezhep fitnesi, etnik tahrikler üzerinden, kadim müşterekle­rimizi yok etme niyeti üzerinden yayılmaya çalışılan ayrılık rüzgârları şayet biz kararlı durursak asla etkili olamayacak­tır. Herkesten, tüm Mevlana dostlarınd­an aşkla, muhabbetle, şevkle inancımıza, değerlerim­ize, vatanımıza sahip çıkmasını özellikle rica ediyorum.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye