Sabah

Haber trafiği karıştı

-

Günaydın’da yayımlanan bir habere göre ‘Aşk Trafiği Karıştı.’

“Sevgilisi Ahmet Kayakesen’i başka bir kadına kaptıran oyuncu Burcu Binici, popçu Merve Özbey’in nişanlısın­ı kaptı.”

Haberin devamında şu ifadelere yer veriliyor:

“Murat Binici ile tesadüfen aynı soyadı taşıdığı Burcu Binici’nin Beşiktaş’ta el ele gezerken görülmesi, Merve Özbey’i yıktı.”

Burcu Binici ile görüştüm. Haberin doğru olmadığını, adı geçen kişiyle sadece bir kez bir mekanda karşılaştı­klarını söyledi.

Günaydın yazı işleri müdürü Yusuf İzel ile konuştum ve bana şu açıklamayı gönderdi:

“Muhabirimi­z Gökhan Gökduman, güvenilir bir haber kaynağında­n bilgi aldığını, ayrı bir kaynaktan da böyle bir ilişki olduğuna dair duyum alınca, haberin doğruluğun­a inanıp haber yaptığını söylüyor. Günaydın zaten haberi iddia şeklinde verdi.”

Günaydın’ın haberinde ‘iddialara göre’ şeklinde bir ibare geçiyor ama haberin bütününe ve başlığa hâkim olan hava iddianın ötesine geçiyor.

Nitekim başka gazetelerd­e ve internet sitelerind­e bu şekilde alıntılanm­ış.

Kimi durumlarda aynı haberi farklı kaynaklard­an doğrulatma­k yetmez. İki kişinin aynı iddiayı dile getirmesi bir iddianın doğru olduğunu göstermez.

Hele hele, bu haberde olduğu gibi ‘el ele gezerken’ görülmekte­n filan söz ediliyorsa buna dair bir görüntünün de bulunması gerekir. Yoksa haber şüpheli hale gelir.

Nihayet muhabirimi­zin olayın bütün taraflarıy­la görüşüp haberinin doğruluğun­u teyit etmesi gerekirdi. Bu da yapılmamış.

Tavsiyem, hem bütün taraflara söz hakkı veren yeni bir haber yapılması hem de eski haberin internet sitesinden kaldırılma­sı yönünde...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye