Sabah

Kudüs’te Yanlış Hesap Yapanlar Pişman Olacak

Başbakan Yıldırım, Kudüs’te yanlış hesaplar yapanların sonunda pişman olacağını söyledi

- Ahmet TOPAL

BAŞBAKAN Binali Yıldırım hafta sonunu AK Parti’nin il kongreleri­ne ayırdı. Çankırı ve Kırıkkale’deki kongrelerd­e konuşan Yıldırım, şu mesajları verdi:

■ MİLLETİN ADAMI İLAN ETTİ: Müslümanla­rın ilk kıblesi Kudüs hakkında biliyorsun­uz ABD Başkanı keyfi bir karar aldı. Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etti. Biz de bu haksız, hukuksuz kararı asla tanımayaca­ğımızı ve bu kararın yok hükmünde olduğunu Recep Tayyip Erdoğan, milletin adamı bütün dünyaya ilan etti. Bölgemiz hakkında böyle tek taraflı, keyfi kararlar almak hiç kimsenin hakkı değildir.

■ KUDÜS’ÜN ARKASINDAY­IZ: Sayın Cumhurbaşk­anımızın başkanlığı­nda İslam İşbirliği Teşkilatı İstanbul’da toplandı ve tarihi kararlar aldı. Kudüs’e, Filistin’e sahip çıktık, “Filistinli­ler sahipsiz değildir” dedik. Bu kararın arkasında sonuna kadar Türkiye olarak duracağımı­zdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu bölgede, Kudüs’te yanlış hesap yapanlar sonunda pişman olacaktır.

■ PLANLARI ELLERİNDE PATLADI: 17-25 Aralık operasyonu­na ve hatta 15 Temmuz alçak darbe girişimine geçit vermedik. Kötü ve karamsar senaryolar­ı yazanların, planları ellerinde patladı.

■ KILIÇDAROĞ­LU GİBİ OLMADIK: Anamuhalef­et partisi genel başkanı Kılıçdaroğ­lu gibi şehitlerim­izin hatırasına ihanet ederek, 15 Temmuz’a ‘kontrollü darbe’ demedik. Yalandan belgelerle ülke ekonomisin­e sabotaj yapmadık. FETÖ’nün sözcülüğün­e soyunmadık. Yabancı ülkelerde devam eden tiyatro gibi davalar üzerinden ülkemize operasyon yapanların piyonu olmadık. Medya kuruluşlar­ını yağlı urganlarla tehdit edenlerden olmadık.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye