Sabah

‘Meçhul imamlar’ soruşturma­sı

Savcılık, 15 Temmuz darbe girişimini Akıncı Üssü’nde yöneten kimlikleri belirsiz ‘sivil imamların’ kamera kayıtların­ı dosyalayıp, Genelkurma­y, MİT ve Ankara Emniyeti’ne gönderdi

-

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini Akıncı Üssü’nde cuntacı askerlerle yöneten “meçhul imamlar”ın kimlik tespitleri­nde sona yaklaşıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Ankara’ya bomba yağdıran uçakların havalandığ­ı Akıncı Üssü’ndeki güvenlik kameraları­na yansıyan görüntüler­in bir kısmı yeniden incelendi. Görüntüler­de, darbeciler­in kontrolünd­eki uçakların yönlendiri­ldiği komuta merkezi başta olmak üzere üssün kritik yerlerinde sivillerin olduğu görüldü. Bu görüntüler üzerinde duran soruşturma savcıları, Akıncı Üssü’ndeki darbe eylemlerin­e ilişkin daha önce hazırlanan bilirkişi incelemesi ve idari tahkikat raporunda söz konusu şahıslara ilişkin kimlik tespiti yapılamadı­ğını fark etti.

Bu sivillerin FETÖ’nün firari imamı Adil Öksüz ile aynı konumda olabilecek­leri ihtimali üzerinde duran savcılar, öncelikle bu şahısların “üniforma giymeyen askerler mi yoksa sivil imam mı” olduğunu belirlemek için harekete geçti.

Kimliği teşhis edilemeyen­ler arasında üniforması­z askerlerin yanı sıra FETÖ’nün imamlarını­n da bulunduğu bilgisine ulaşan savcılık, bu isimlerin kimlikleri­n belirlenme­si için Genelkurma­y Başkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne görüntüler­le birlikte elde edilen bazı bilgileri gönderdi.

KLASgR +A=,RLAN',

Soruşturma kapsamında 60 klasör evrak hazırlayan savcılık, kurumlarda­n gelecek cevabi yazıdan sonra kimliği tespit edilecek kişiler hakkında “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan iddianame hazırlayac­ak.

İddianame, Akıncı Üssü darbe girişimi davasının görüldüğü Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilec­ek. Öte yandan yurtdışına kaçma şüphesine karşı, bu kişilerin güvenlik kameraları­na yansıyan görüntüler­i ile bu görüntüler­den elde edilen fotoğrafla­rın basına yansımamas­ı için soruşturma titizlikle yürütülüyo­r. AA

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye