Sabah

Bu Rusya korkusu da neyin nesi?

-

+epimizin dikkatini çekiyordur. Amerika’nın önde gelen kurumları sistematik biçimde Rusya korkusu pompalıyor­lar. Neredeyse 1950’leri yeniden tecrübe ediyorlar. ABD’de Rusya, günden güne daha fazla şeytanlaşt­ırılıyor. Bu korku siyaseti önce Trump’a karşı bir kampanyanı­n parçası olarak kullanıldı. Şimdi ise çok daha kapsamlı bir projeye hizmet ediyor.

ABD medyası hemen her gün Rusya’nın ABD’ye ne türden zararlar verdiği konusunda haber ve yorumlara yer veriyor. Son olarak Center For American Progress isimli stratejik düşünce kuruluşu Rusya’nın ABD için yarattığı tehdidi ve önümüzdeki dönemde neler yapacağını anlatan bir rapor yayınladı. Geçen hafta yayınlanan bu rapora göre Rusya’nın cürümleri şunlar:

ABD’nin siber güvenlik ağına sızmak, hükümetin gizli bilgilerin­i, iş dünyasına ait verileri ve kamuoyuna malolmuş kişilerin mahrem bilgilerin­i hedef almak.

Siber güvenlik ağlarında ABD’lileri avlayabile­cek güvenli bir alan tesis etmek.

ABD ve müttefikle­rine Kremlin’e karşı casusluk operasyonl­arı yaptıkları gerekçesiy­le saldırmak.

Özellikle enerji, iletişim ve finans gibi sektörlerd­e ABD’ye saldırmanı­n yollarını aramak.

ABD seçimlerin­e ve siyasi karar alma mekanizmal­arına sosyal medya üzerinden müdahalede bulunmak. ABD ve NATO kuvvetleri­ne karşı kışkırtıcı ve kritik önemde operasyonl­ar gerçekleşt­irmek. Uluslarara­sı hukukun kuruluş prensipler­ine aykırı şekilde yabancı bir devletin toprak parçasını işgal etmek.

Dünya çapında gerçekleşt­irdiği eylemlerle ABD çıkarların­a zarar vermek.

Bütün bunlar ne demek oluyor" Kanaatim odur ki ABD’nin Ortadoğu’ya dönmesi için bir gerekçeye ihtiyacı var. Bu gerekçeyi DEAŞ bile veremedi. DEAŞ’ın bir başka versiyonu da veremez. Pompalanan Rusya korkusu tam da bu gerekçeyi sağlama amacına matuf. Sanıyorum önümüzdeki günlerde ABD’de “Rusyaªya Kaddini bildirmeli­yiz” söylemleri­nin daha fazla duyulacağı öngörüsünd­e bulunabili­riz.

Tam da buna uygun biçimde ABD Savunma Bakanı -ames 0attis, cuma günü herkes rahat olsun “Kuzey Koreªnin balistiN Iüzeleri $%'ªyi vuramaz” diye bir açıklama yaptı. Yani, “Kuzey Koreªyi şeytanlaşt­ırmaya bir süre ara veriyoruz. Kendimize yeni düşmanlar arıyoruz.”

 ??  ?? )ahrettin ALT8N
)ahrettin ALT8N

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye