Sabah

Bahçeli protokolü!.

-

Yavuz Donat “Bir fotoğraf” diye yazmıştı Yavuz dün, Yılmaz’ın cenaze fikir, töreninde, parti farkı ayırmadan saf tutmuş politika devlet ve liderlerin­in “İşte görüntüsün­ü.. milletin özlediği fotoğraf” demişti..

Ben başka şey o fotoğrafta gördüm ve o fotoğrafın çekildiği canlı yayını da izledim, üstelik..

Cenazede iki protokol vardır. Bir, devlet protokolü..

Ki bir numarası Devlet Başkanıdır. İki, cenaze protokolü.. Orda bir numara cenazenin sahibidir. büyüğü.. Ailenin en

sürer bir program “Reklam indirmesi.. halkasının gelince, alt yazı durdur” (Loop) akışını Hepsi bu.. emri vermesi..

Bu ama, o kurumda ve bu emri “Umursayan” veren biri olursa.. “Canınız cehenneme” kızmasın dedim, Tıkladım arkadaşlar.. kanalların­ı.. başka haber ettiğim Öğrendim merak de olsa.. şeyleri, güç gece Bir daha hele açarsam, vakti NTV’yi Öfkemden elim kırılsın. uykum da kaçtı, çünkü.. Merak ediyorsunu­z ki, Bekliyorsu­nuz ya.. “Ekonomi” “Haber” bitsin.. bitsin. “Hava bitsin..”Spor” ki, sıra yeniden durumu” bitsin gelsin.. sizin habere Devam ettim.. alt yazılarını­n “Ekonomi” reklam geldi. üzerine de bant Durmadan da Spor’a da..

NTV’de tüm geliyor.. Yani izlemek alt yazı haberlerin­i tur bekleyecek­siniz, için, tur üstüne işiniz yok başka çünkü gece yarısı... Yahu bilgisayar devrinde, beş dakika Bakanı, Kardeş ve oğul Yılmazlar’ın geldiğini görünce yana çekildi ve yerini aileye bıraktı, saygıyla.. Başka bakanlar ve protokol sıraları Bahçeli’den çok önde olan, başkaları da aileye saygı gösterdile­r.. Mesela Ana Muhalefet lideri.. Mesela başka bakanlar..

Ama Devlet Bahçeli, Mesut Yılmaz’ın geldiğini gördüğü halde, Cumhurbaşk­anı’nın yanından ayrılmamak­ta, hem devlet, hem cenaze protokolün­ü ihlal etmekte direndi. Yılmaz’ı kenara itti.

Oğlunun tabutunun başında dışında değil, durdu, Mesut Yılmaz bu yüzden, namazda.. Fotoğrafta asıl Yavuz!. o vardı, adam, “Bizce aklı başında düşünendir.” gibi yalnız bizim Rochefouca­uld) (L.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye