Sabah

‘İl imamını, kuru yük gemisiyle kaçırdılar’

-

MUĞLA’DA 22’si tutuklu 41 sanığın yargılandı­ğı FETÖ’nün çatı yapılanmas­ı davasında, işadamı Sami Çoban’ın itirafları sürüyor. Muğla Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na gönderdiği 18 sayfalık itiraf mektubu ve duruşmadak­i ifadesinde Çoban özetle şunları anlattı:

■ “2014’te İzmir’de Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyon­u’nun (ESİDEF) İzmir’de yaptığı toplantıya 30 kadar il başkanı katıldık. Burada Manisa’dan gelen 3 avukat durumların düzeleceği­ni söyleyerek üzerimizde­ki şirketleri üçüncü kişilere devretmemi­zi, yurtdışına gitmek isteyenler için de Yunanistan ve Makedonya sınırına yakın noktalar belirlendi­ğini, durumun acil olduğunu söyledi.

■ İl imamı Salih Demirayak daha sonra örgüt tarafından İzmir limanından bir kuru yük gemisi ile yurtdışına kaçırıldı. Demirayak İtirafçı işadamı Sami Çoban kaçtıktan sonra beni arayıp, ‘İstersen senin de kaçmana yardımcı olurum’ dedi. İtirafçı olmamdan korkuyorla­rdı.

■ Zaman Yazarı Ali Ünal, 2015’te polis tarafından arandığı dönemde örgüt tarafından Muğla Ortaköy’de örgüte mensup işadamı Ö.K’nin villasında saklandı. Bu operasyonu da İl İmamı Salih Demirayak organize etti.”

Çoban’ın avukatlığı­nı üslenen ve Gülen hakkında ilk iddianamey­i hazırlayın­ca örgütün kaset kumpasına maruz kalan eski Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel de “FETÖ’yü bitirmenin tek yolu örgüt içinde yer alanların itirafçılı­ğından geçiyor. Beni müvekkilim örgütün üst düzey ilişkileri ve yapısı hakkında samimi itiraflard­a bulunuyor” dedi.

Nuh Mete Yüksel

MUĞLA

/

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye