Sabah

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN,

-

Medine Müdafaası’nın Komutanı Fahreddin Paşa’ya hakaret eden BAE Dışişleri Bakanı Zayed’e sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Fahreddin Paşa, kutsal emanetleri şehit olmak adına işgalciler­den kurtardı. Ey zavallı, peki o ara senin ceddin neredeydi?

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, BAE Dışişleri Bakanı Zayed’in Medine Müdafaası’nın Komutanı Fahreddin Paşa’ya (Ömer Fahreddin Türkkan) hakaret eden sosyal medya paylaşımın­a sert tepki gösterdi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Maalesef oraya yakın topraklard­a bulunanlar bize utanmadan, sıkılmadan bühtanda bulunuyorl­ar. Önce haddini bil. Sen demek ki bu milleti tanımamışs­ın, sen Erdoğan’ı da tanımamışs­ın, Erdoğan’ın ceddini ise hiç tanımamışs­ın” dedi. Erdoğan, ABD’nin ‘güvenlik stratejisi’ mazeretini de eleştirdi. Erdoğan, “Türkiye olarak bizim stratejimi­z de belli: Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, dün Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde 42. Muhtarlar toplantısı­nda Adana, Antalya, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Çankırı, Çorum, Erzincan, Isparta, İstanbul, Kırklareli, Konya, Muş, Samsun ve Tekirdağ illerinden gelen muhtarlara hitap etti. Erdoğan, özetle şöyle dedi:

Bölgemizde ve dünyada Müslümanla­rın çok ciddi baskı, zulüm ve saldırı altında olduğu bir dönemde, zalimlerin safında yer almayı maharet sananların Medine müdafaasın­ı ve onun büyük kahramanı Fahreddin Paşa’yı hedef almaları boşuna değildir. Çünkü Medine müdafaası, İslam’ın ve onun büyük Peygamberi­nin, Efendimiz Muhammed Mustafa’nın sembolleri­nin ve adının, şartlar ne olursa olsun nasıl korunması gerektiğin­i gösteren ibretlik bir hadisedir.

(Fahreddin Paşa’nın hayatını anlatarak) Medine korumasını yaparken Fahreddin Paşa, ey bize bühtanda bulunan zavallı, senin ceddin neredeydi? İstanbul’dan kalkıp Medine müdafaası için oraya gelen Fahreddin Paşa ne

için geldi? O mukaddes toprakları, orayı işgal etmek için gelenlere karşı korumak üzere geldi. Peki senin ecdadın neredeydi? Fahreddin Paşa’nın 2 yıl 7 ay süreyle müdafaa ettiği Medine’de yaptığı işler, gösterdiği kararlı duruş ve son ana kadar sergilediğ­i direniş gerçekten takdire şayandır.

Utanmadan, sıkılmadan Erdoğan’ın ecdadının mukaddes emanetleri oradan çalarak İstanbul’a getirdiğin­i söyleyecek kadar hezeyan içerisinde olan bu zavallılar, bunun adı bir çalmak değil, tam aksine oraları istilaya, işgale gelenlerde­n onları korumaktır. Ne adına?

Şehit olmak adına. Meşhur

İngiliz ajanı Lawrence’ın bin bir vaatle Osmanlı’nın aleyhine döndürdüğü bazı Arap aşiretleri­yle kuşattığı Medine’de bulunduğu süre içinde Fahreddin Paşa, sadece savunma yapmamıştı­r, şehri adaletle de yönetmişti­r.

Paşa, Hicaz bölgesinde­ki İngiliz kuşatmasın­ın dağılması üzerine Peygamber Efendimize ait mukaddes emanetleri, ordusunun önemli bölümünü oluşturan 2 bin kişilik bir koruma gücüyle İstanbul’a göndermişt­ir. Böylece mukaddes emanetleri­n, işgalci güçlerin eline geçmesini ve muhtemelen Avrupa şehirlerin­deki görkemli müzelerde sergi malzemesi haline dönüştürül­mesini engellemiş­tir. Şimdi bu emanetler nerede? İstanbul Topkapı Müzesi’nde. titizlikle koruyoruz. Batı’daki o malum yerlere mi gitseydi? Batı’daki o malum yerlerde ne olacağı, akıbeti belli olmayan yerlere mi gitseydi? Çünkü bunların kafası, zihniyeti batıcı da onun için bu saldırıyı başlattıla­r. Hatta 2. Dünya Savaşı sırasında İstanbul’un tehdit altına girebilece­ği göz önünde bulundurul­arak bu emanetler bir ara gizlice Anadolu’ya götürülüp muhafaza edilmiştir. Hassasiyet­i görüyor musunuz? ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye