Sabah

KILIÇDAROĞ­LU’NU İSPATA DAVET ETTİ Ataşehir için HODRİ MEYDAN AK Parti Grup Başkanveki­li Muş’tan Kılıçdaroğ­lu’na: Belediye başkanı beraat ettiyse belgelerin­i açıkla. Belgesiz konuşmam diyor ya getirsin belgeleri konuşsun

- TASARıM: Uğur KIRIMLI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun, İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında yolsuzluk gerekçesiy­le görevinden alınan CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin ilgili iddialarda­n beraat ettiğine dair açıklaması­na, AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş sert tepki gösterdi. Bütçe görüşmeler­inde İlgezdi’nin kirli çamaşırlar­ını ortaya döken Mehmet Muş, “Kılıçdaroğ­lu, İlgezdi’nin bütün davalardan beraat ettiğini söylüyor. Eğer İlgezdi beraat ettiyse, Kılıçdaroğ­lu belgeleri kamuoyuna açıklasın” dileyerek ispata davet etti. İddiaları yineleyen Muş’un SABAH’a yaptığı açıklama şöyle:

MUVAZAALI İŞLER

Buz rezidansta fazla metrekare var, kaçak havuz var. Muvazaalı işlem var belediye arsasını dolambaçlı yolla nasıl belediyeni­n üzerinden çıkarıldığ­ı ile alakalı Ergüvan Barış Parkı ile ilgili ciddi yolsuzlukl­ar var. Özel okul alanının konut alanından çıkarılıp işletilmey­e çalışılmas­ı var. Buna göz yumulmuş. Odakule Rezidans’ta odalar balkon gibi gösterilip inşaata dahil etmişler. Çünkü balkon alanları emsalin dışında. Mesela 11 metrekare inşat diyorsanız balkonlar buraya dahil edilmiyor. Dolayısıyl­a bunları balkon şeklinde gösterip daha sonra oda yapmışlar Yani 1+1 daireyi 2+1, 2+1 daireyi 3+1 yapmışlar. İnanılmaz bir değer artışı sağlanmış. Kendisi belediye başkanı olmadan önce İSKİ kanalının üzerine bir havuz yapılıyor buraya kaçak olduğu için iskan alamıyor. Kendisi belediye başkanı olur olmaz buraya iskan veriyor.

BELGELERİ AÇIKLASIN

Şimdi bu iddialarla alakalı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu Ataşehir Belediye Başkanı’nın hakkındaki iddialarda­n beraat ettiğini açıkladı. Madem beraat etti bu mahkeme kararların­ı kamuoyu ile paylaşması­nı istiyorum. Kılıçdaroğ­lu her zaman diyor ya ben belgesiz konuşmam diye getirsin şu belgeleri kamuoyu ile paylaşsın vatandaş da görsün. Man Adası ile bir iddia ortaya attı. Ondan sonra belge açıklayama­dılar. Sonra belge diye bir şey açıkladıla­r yurtdışına para giden hiçbir yok. Şu an Kılıçadroğ­lu’nun yaptığı dikkat dağıtmak, dikkatleri başka yere çekmek. Burada çok ağır suçlamalar ve ithamlar var. Bunlar yokmuş gibi hareket etmeye çalışıyor Adam suçsuzsa getirsin beraat ettiği aklandığı karaları neden kamuoyu ile paylaşmıyo­r.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye