Sabah

15 YIL HAPİSLE YA5*ILA1A&A.LA5

- UĞURLU 6$%$+ Fatih ULAŞ

MİT TIR’larına ait görüntüler­in yayınlanma­sına ilişkin CHP Milletveki­li Enis Berberoğlu, Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmen Can Dündar ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün yargılandı­kları davada savcı mütalaasın­ı açıkladı. Savcı, Berberoğlu, Dündar ve Gül’ün, “terör örgütünün hiyerarşis­ine dahil olmaksızın terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandır­ılmasını talep etti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nda yapılan duruşma için tutuklu sanık Berberoğlu Maltepe Cezaevi’nden getirildi. Tutuksuz sanıklar Gül, Ceyhun Bozkurt ve İlker Yücel de duruşmada hazır bulundu. Daha önce de casusluk suçundan mahkum olan Dündar, Berber-oğlu ve Gül’ün davası ile Aydınlık gazetesini­n iki çalışanı İlker Yücel ve Ceyhun Bozkurt’a açılan davalar ayrıldı. Mahkeme, firari Dündar’ın, Hollanda Parlamento­su’ndaki konuşmasın­ı Türkçeye tercüme ettirip, dava dosyasına delil olarak koydu. O konuşmasın­da devlet sırlarını yayımladığ­ını kabul eden Dündar’a Türk milletveki­li Tunahan Kuzu, “Aynı suçu Hollanda’da işleseniz 15 yıl hapis yatarsınız” diyor.

Mahkeme heyetine esas hakkında mütalaasın­ı sunan duruşma savcısı, Dündar, Berberoğlu ve Gül’ün “Terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte yardım” suçundan 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezasına çarptırılm­asını istedi. Duruşma 24 Ocak’a ertelendi. Aynı mahkeme heyeti, 6 Mayıs 2016’da Can Dündar’ı “devletin gizli kalması gereken bilgilerin­i açıklama” suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılm­ış, gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül’e ise 5 yıl hapis cezası vermişti. Bu karar da Yargıtay’da temyiz sürecinde. / SABAH

 ??  ?? Erdem Gül &an Dündar Enis Berberoğlu
Erdem Gül &an Dündar Enis Berberoğlu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye