Sabah

8.4 milyarlık dev filo yatırımı

2Serasyone­l kiralama sektörü 2017 2cak (kim döneminde yaklaşık 8.4 milyar 7/·lik araç satın alımı gerçekleşt­irdi. )ilolardaki araç sayısı 346 bin adede ulaştı 3remium aralık boyunca BMW 118i ve 318i model kiralamala­rının ilk 12 ayında her ay 1 deSo yakıt

-

Yılın ilk dokuz ayında operasyone­l kiralama sektörü, Türkiye’de satılan yeni otomobille­rin yüzde 20’si olan yaklaşık 95 bin 500 adet yeni aracı filosuna kattı. 2017 OcakEkim’de yaklaşık 8 milyar 418 milyon TL yeni araç yatırımı yapan operasyone­l kiralama sektörünün aktif büyüklüğü 26 milyar TL’yi aşarken filosundak­i araç sayısı ise 346 bin 600 oldu. TOKKDER’in, TNS Global işbirliği ile yürüttüğü pazar araştırmas­ının 2017 3’üncü çeyrek sonu sonuçların­ı içeren “TOKKDER Operasyone­l Kiralama Sektör Raporu” yayınlandı.

Rapora göre, kiralama sektörü 2017’nin ilk 9 ayında yaklaşık 4 milyar 501 milyon TL (KDV+MTV+ÖTV) vergi ödedi. Sektör, 2016’da da yaklaşık 4 milyar 950 milyon TL vergi (KDV+MTV+ÖTV) ödeyerek, ülke

PREMİUM, Borusan Otomotiv’in distribütö­rü olduğu BMW, MINI, Jaguar ve Land Rover markaların­a özel uzun dönem kiralama hizmetinin yanı sıra kredi ve kasko çözümler için de aracılık hizmetleri sunuyor. Üyelerinin yoğun tempoları içerisinde, sunduğu ayrıcalıkl­ı hizmetler ile hayatların­ı kolaylaştı­rıp, uzun dönem kiralama sektörünün hizmet kalite standartla­rı üzerine farklı kampanyala­r ile rakiplerin­den ayrışıyor.

Aylık 522 eurodan başlayan fiyatlarla bireylere de uzun dönem kiralama imkanı sunan Premium, aralık ayı içerisinde BMW 118i, 318i ve 520i model otomobille­rin 36 ve 47 aylık kiralamala­rında 12’inci ayın sonunda, müşteriler­ine dilerlerse erken çıkış hakkı da sağlanıyor.

Üstelik BMW 118i ve 318i model ekonomisin­e katkı sağladı.

KISITLI KAYNAĞA ÇÖZÜM

TOKKDER genel koordinatö­rü Tolga Özgül, Türkiye operasyone­l kiralama sektörünün gelişimi ile ilgili görüşlerin­i şöyle paylaştı:

“Türk Lirası’nın dolar ve euro karşısında­ki değer kaybı, ülkemizin içinde bulunduğu coğrafyada­ki çatışma ortamı, ABD Merkez Bankası FED’in faiz artırımı beklentile­ri gibi faktörler ticari hayatı olumsuz yönde etkiliyor, para piyasaları­nda sıkışıklığ­a neden oluyor. Hal böyle olunca, risk yönetimini­n ve kısıtlı kaynakları­n verimli kullanılma­sının önemi daha da artıyor. Risklerini azaltarak kaynakları­nı verimli kullanmak isteyen işletmeler­in araç ihtiyaçlar­ını karşılamak için bu dönemde daha fazla operasyone­l kiralama yöntemini tercih edecekleri­ni düşünüyoru­m.” kiralamala­rının ilk 12 ayında her ay 1 depo yakıt hediye ediliyor. Kış lastikleri­nin ücretsiz olarak sağlandığı ve 2017 yılı sonuna kadar geçerli olacak kampanyada­n yararlanma­k için Borusan Otomotiv BMW Yetkili Satıcıları’nı veya www.borusanoto­motivpremi­um.com web sitesini ziyaret etmeniz yeterli.

3700 ADETLİK FİLO

Borusan Otomotiv Premium Kiralama ve Tic. A.Ş. bir Borusan Otomotiv Grubu iştiraki olarak 2012’de faaliyetle­rine başlamıştı­r. Premium, Borusan Otomotiv’in distribütö­rlüğündeki BMW, MINI, Jaguar ve Land Rover markaların­ın uzun dönem kiralama ve finansal destek hizmetleri­ni Borusan Otomotiv Yetkili Satıcıları’nda sunuyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye