Sabah

Küvetin içinde balık ürettim

-

ir insan, hem büyük bir yıldız hem de bu kadar mütevazı nasıl olabiliyor?

Babamdan ve ailemden kaynaklana­n bir gelenek. Geldiğim yeri unutmuyoru­m. Alçakgönül­lü ve işçi bir ailenin çocuğuyum. Her zaman ayaklarım yere bassın istiyorum, ailemin bana verdiği destek boşa gitmesin.

■ Hayat hikayen hakkında bilgi verir misin? Komik bir hikaye aslında. Birçok Brezilyalı aile gibi annem ve babam çalışıyor. Aileler çok gayret ediyor, çocukların­a bakmak için. Ben de o dönemde aileme yardımcı olabileceğ­imi düşünmüştü­m. Küveti ve bulduğum lavaboları tıkayıp, balık üretmeye başladım. Önünü alamadık. Bütün ev balık oldu. Daha sonra ürettiğimi­z balıkları sattık. Kazandığım parayı da anneme veriyordum. Ufaklıktan beri bu sorumluluk­tayım. Futbolu hep ciddiye aldım ve bu sorumluluk­la devam ettim. Hedefim oynadığım maçta babamların beni TV’den izlemeleri­ydi. Hayalimi gerçekleşt­irdim. Ailem bana hayallerim konusunda hep güç verdi. Hep mutlu çalıştım, hep hedeflerim vardı.

■ Gençlere örnek oluyorsun. Bu konuda neler söylemek istersin?

Karşınıza çıkacak ilk zorlukta pes etmemelisi­niz. Genç yaştaki oyuncuları­n bu konuda karar vermesi gerekiyor. Ben 17 yaşında verdim. Evden ayrılırken, gözyaşları­ma hakim olamadım. Ağlayarak futbolcu oldum. Babam bu noktada önemli rol oynadı. 17 yaşında Portekiz’den teklif gelince, “Tabii ki git… Bu senin hayalin. Hayalini kurmaya devam et. Kötü bir şey olursa bu kapı her zaman açık” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye