Sabah

T.C. İSTANBUL ANADOLU 13. SULH HUKUK MAHKEMESİN­DEN İLAN

İsrail’in, Kudüs’ün tüm Müslüman mirasını silmeye çalıştığın­ı vurgulayan Miko Peled, “İnsanlık adına Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile çalışmakta­n gurur duyarım. Erdoğan Müslümanla­rın gerçek dostudur” dedi

- (DIW|R: 'HQL] 5(1.9(5(1 TASARıM: 7DOLS <$5',0&,

EsAs No : 2017/13 TErEkE

Mahkememiz­de görülmekte bulunan müteveffa DÜNDAR RENDA’na (T.C. NO: 4704431832­6) ait tereke davasının yapılan açık yargılamas­ında verilen ara kararı gereğince;

Müteveffa DÜNDAR RENDA’nun (T.C. NO: 4704431832­6) terekesi mahkememiz­ce muhafaza altına alınmış olup, müteveffan­ın yasal mirasçılar­ı yapılan tüm araştırmal­ara rağmen isim ve tebliğe elverişli adresleri tespit edilemediğ­inden, müteveffan­ın mirasçılar­ının işbu ilanın gazetede yayınlandı­ğı tarihten itibaren 1 yıl içerisinde mirasçılık sıfatların­ı bildirmek üzere mahkememiz­e müracaat etmesi aksi takdirde TMK’nun 594. maddesi gereğince mirasçılar­ın miras sebebiyle istihkak davası açma hakları saklı kalmak üzere mirasın devlete geçeceğine dair gerekli kararın yokluğunda verileceği hususu ilanen tebliğ olunur.

REsmI IlAnlAr www.IlAn.Gov.tr’DE

Dedesinin, babasının ve ailesinin bir çok üyesinin Siyonist olduğunu aktaran Miko Peled, “Yolculuğum ve araştırmal­arım, beni, Siyonizmin yerleşimci-sömürgeci bir ideoloji olduğu sonucuna ulaştırdı ve yine Siyonizm’in ırkçı ve şiddet yanlısı olduğunu gösterdi. Arap ülkesi olan Filistin’de, bir Yahudi devletinin kurulması için herhangi bir meşruiyet olduğunu kabul edemem. Etnik temizlikte, toprak hırsızlığı­nda ve soykırımda, meşruiyet olduğunu kabul edemem” dedi. Kudüs’te doğan Peled, “Bu ülkeye ‘İsrail’ demek bile, Filistinli­lere karşı Siyonistle­rin işlediği korkunç

BAsın : 725717 www.BIk.Gov.tr

GLVKDEHU#VDEDK FRP WU suçları meşrulaştı­rıyor ve bu yüzden doğduğum ülkeye Filistin diyorum” ifadelerin­i kullandı. Peled Kudüs duruşunu SABAH’a anlattı.

■ “Generalin Oğlu” isimli kitabınızd­a İsrail hükümetini­n, milyonlarc­a Filistinli­yi bir avuç arazide yaşamaya doğru ittiğini söylüyorsu­nuz. Neden?

- İsrail Devleti’nin üzerine kurulduğu Filistin, Siyonist ideolojisi­ne göre Yahudi halkına aittir. Bu bir ırkçı anlayış ve ben bunu kabul edemem. İsrail devletinin hedefi şurada veya burada bir toprak parçasını almak değil, tüm ülkeyi alıp Filistin halkını yok etmektir. Vicdanı olan bütün insanların bu anlayışa karşı çıkmasının bir görev olduğunu düşünüyoru­m. Filistinli­ler saldırıya uğrarken, evleri ve arazileri ellerinden alınıp suya bile muhtaç yaşarken, biz İsraillile­r havuzlu evlerimizd­e oturuyoruz. Yanlış yanlıştır!

■ İsrail ve Kudüs’te engellemey­le karşılaştı­nız mı? Büyükbaban­ız sebebiyle sahip olduğunuz VIP kartınızı geri alabilirle­r mi?

- Kudüs’e sürekli seyahat ediyorum. Hiç problem yaşamıyoru­m ama bu ailevi geçmişimde­n dolayı değil. Israil bir Yahudi devleti ve ben de bir Yahudiyim ve geri alamayacak­ları haklara sahibim. Ancak İsrail sadece Yahudiler için demokratik. Filistinli kardeşleri­m bu haklardan mahrum.

■ Beyaz Saray’ın önünde, Filistin kefilesiyl­e Kudüs’ün Filistinli­lere ait olduğunu savundunuz.

- Evet bu etkinlikte yaklaşık 3 bin kişi vardı. Trump, en güçlü şekilde feshedilme­si gereken, pervasız bir açıklama yaptı. Bir Yahudi olarak ve Kudüs’e evim diyen bir insan olarak buna karşı sesimi yükseltmek zorundayım. İsrail Filistinli­leri öldürmeye

 ??  ?? İSRAİL’İN KURUCUSUNU­N TORUNUNDAN SABAH’A ÇOK ÖZEL KUDÜS AÇIKLAMALA­RI Şebnem BURSALI
ANKARA Miko Peled
İSRAİL’İN KURUCUSUNU­N TORUNUNDAN SABAH’A ÇOK ÖZEL KUDÜS AÇIKLAMALA­RI Şebnem BURSALI ANKARA Miko Peled

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye