Sabah

Hedefimiz dış ticaret fazlası veren Türkiye

Tekstilde üretimi sürekli canlı tutacaklar­ını belirten Tekstil ve Hammaddele­ri Birliği Başkanı İsmail Gülle, “Hedefimiz, dış ticaret fazlası veren bir Türkiye” dedi

-

Tekstil sektörünün temsilcile­ri Bursa’da bir araya gelerek sektördeki sıkıntılar­ı ele aldı. Toplantıda İstanbul Tekstil ve Hammaddele­ri İhracatçıl­ar Birliği (İTHİB)

Başkanı İsmail Gülle,

TOBB Türkiye Tekstil Sanayi Meclisi Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Uludağ Tekstil İhracatçıl­arı Birliği Başkanı İbrahim Burkay, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç yer aldı.

Türkiye’nin bundan sonraki süreçte üretimi canlı tutmak için daha fazla çalışması gerektiğin­i dile getiren İTHİB Başkanı İsmail Gülle, “Cari fazla veren bir sektör olarak, hedefimiz dış ticaret fazlası veren bir Türkiye” dedi. Türkiye’nin ithalatını azaltması gerektiğin­i belirten Gülle, “İthalat yapmamak mümkün değil ama daha az ithalat yapıp daha az açık vereceksek bunun için çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.

‘FABRİKALAR­I KORUMALIYI­Z’

Ülkeyi kalkındırm­ak için iç üretime dayalı çalışmalar yapılması gerektiğin­i vurgulayan Sanko’nun Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, “Fabirkalar­ımızı canlı tutarak ülkedeki üretimi yukarı çekeceğiz. Önceden elini neye atsan başka ülkenin malı çıkıyordu. Artık mevcut fabrikalar­ı kapatmadan, kapalı olanları açmak için yola çıktık” diye konuştu. İhracata dayalı sektörleri­n korunması gerektiğin­in altını çizen Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, “Bugün bu kadar istihdam sağlanıyor­sa ve kapasite kullanımı bu kadar yükseldiys­e bu koruma sayesinde oldu” dedi. Uludağ Tekstil İhracatçıl­arı Birliği Başkanı İbrahim Burkay ise tekstilin gelecek dönemde otomotiv sektörü gibi artış ivmesi yakalayaca­ğını söyledi.

 ??  ?? ibrahim.acar@sabah.com.tr İbrahim ACAR
BURSA
ibrahim.acar@sabah.com.tr İbrahim ACAR BURSA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye