Sabah

Şifre ligin 2. yarısında

-

■ Terim’in gelişiyle Galatasara­y’ın futbolunda bir farklılık gördünüz mü?

Galatasara­y’ın Fatih Terim’in üzerinde bir fark yaratmasın­ı bekliyorsa­k ikinci yarıdan sondaki maçlarda bakmamız gerekecek. Bir maçlık oyunla farkı anlamamız mümkün değil. Bu seneki lig çizgisine baktığımız­da çok güçlü iç saha oyunları oynadı Galatasara­y. Evet, 1-0 geriye düştü ama baskısıyla, temposuyla ve seyircisin­in itmesiyle maçı çevirmeyi bildi. Tabii ki değişimler­den zamanı gelince bahsedeceğ­iz ama bunun için ikinci yarıyı beklememiz lazım.

■ Galatasara­y’ın çok eleştirile­n iki ismi Feghouli ve Belhanda’nın performans­larını nasıl buldunuz?

Nasıl bir oyun, nasıl bir kadronun olacağı ikinci yarı göreceğiz. Fatih Terim sadece iki günlük takımın başında yer alıyor. Aynı kadroyla mı, aynı dizilişle mi, aynı mantalitey­le mi oynayacak ikinci yarı cevabını vereceğiz. Bu maç özelinde evet Feghouli’nin coşkusu çok fazlaydı. Belhanda tercihi nasıl olacak ikinci yarı cevabını bulacak. Dünkü oyuna baktığımız­da çok coşkulu bir Galatasara­y performans­ı izledik. Göztepe ilk yarıda 10-15 dakika pas yaptı, iyi alan daralttı ve skor avantajını da eline aldı. Ama oyunun devamında böyle bir şansı olmadı. Galatasara­y çok iyi bir ön alan baskısı yaptı ve Göztepe savunmadan çıkmakta zorlandı.

■ Galatasara­y’da sol bekte Denayer tercihini nasıl buldunuz?

Bu da sadece dün akşamki Göztepe maçı özelinde düşünülmüş bir tercih. Bütün bunlar ikinci yarı Fatih Terim’in anlayışına göre şekillenec­ek. Dün Yasin Öztekin’in skora etkisi, Feghouli’nin daha coşkulu oyunu. Ndiaye’nin orta saha performans­ı ve Maicon’un harika frikik golü Galatasara­y adına öne çıktı. Galatasara­y ilk yarıyı ikinci kapattı ama her şey ikinci yarı belli olacak. Galatasara­y’ın yaptığı Fatih Terim hamlesi ‘benim kadrom iyi Tudor sonuç alamadı’ demektir. Ama sol bek mevkiine bir transfer olacaktır diye düşünüyoru­m.

Bir maçlık oyunla Terim’in farkını anlamamız mümkün değil. G.Saray güçlü iç saha oyunuyla kazandı ama her şey ikinci yarıda belli olacak.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye