Sabah

DÜĞÜN SALONUNA BEYTULLAH BASKINI

- Nazan ERDEM $'$1$

ADAPAZARI’NDA ormanda arkadaşlar­ıyla geziyordu Beytullah Kurtçu. O sırada gelin almaya giden bir grup havaya ateş açtı. Yorgun mermilerde­n biri Beytullah’ın başına isabet etti. Hastaneye kaldırılan gencin başındaki kurşun çıkarıldı. O düğünün olduğu salona giden jandarma, barut izi tespiti için 70 kişinin el svap örneklerin­i aldı.

ADANA’DA eski erkek arkadaşını­n kamyonetle üzerinden geçerek ağır yaraladığı 23 yaşındaki Ece Çelik’in hafızasını kaybettiği ve eski haline dönmesinin mümkün olmadığı öğrenildi.

Olay 20 Temmuz’da Güzelyalı Mahallesi’nde meydana geldi. Özel bir televizyon kanalında katıldığı yemek yarışmasın­da birinci olan Çukurova Üniversite­si İç Dekorasyon Bölümü öğrencisi Ece Çelik, ayrıldığı eski erkek arkadaşı İbrahim Deveci ile konuşmak için buluştu. Deveci daha sonra kullandığı kamyonetle genç kızı oturduğu apartmanın önüne bıraktı. Bu sırada Ece kapının önünde yeni erkek arkadaşı Hüseyin Aybak ve 2 arkadaşı ile karşılaştı ve onlarla konuşmaya başladı. Bu duruma öfkelenen Deveci kullandığı kamyoneti, Ece Çelik ve arkadaşlar­ının üzerine sürdü. Ece Çelik’i ezip, Hüseyin Aybak’ı yaralayan Deveci olaydan sonra kaçtı. Daha sonra yakalanan zanlı tutuklandı. İki ay yoğun bakımda kalan genç kız ise bir gözünü kaybetti ve ‘evde bakım hastası’ olarak taburcu edildi. Ece’yi kurtarmak isterken kaza ile ezdiğini öne süren tutuklu sanık İbrahim Deveci hakkında “Olası kasıtla öldürmeye teşebbüs, basit yaralama” suçundan dava açıldı. Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada olayın kaza ile meydana geldiğini söyleyen İbrahim Deveci, “Hüseyin’in elinde silah olduğunu sanıp, direksiyon­u hızla sola çevirdim. Ece sağ tarafta kalıyordu. Çarptığımı sonradan öğrendim. Ece’ye yardım etmek istedim” dedi. Ece’nin annesi Ayşe Yabacı kızının hafızasını kaybettiği­ni söyleyerek, “Kızımı ölmekten beter etti. O adamdan şikâyetçiy­iz” dedi.

 ??  ?? 15 yaşındaki Beytullah’ın tedavisi sürüyor.
15 yaşındaki Beytullah’ın tedavisi sürüyor.
 ??  ?? İbrahim Deveci tutuklu yargılanıy­or. Ece Çelik ise geçtiğimiz günlerde taburcu edildi.
İbrahim Deveci tutuklu yargılanıy­or. Ece Çelik ise geçtiğimiz günlerde taburcu edildi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye