Sabah

3oyrazköy’de, devlete ait Hazine arazilerin­in köy karar defterine yazılan geçmişe dönük beyanlarla yabancılar tarafından yıllardır kullanılıy­ormuş gibi gösterilip satıldığı belirtildi

- Hayati Aktaş (65): Ahmet Demirtaş (40):

İstanbul Poyrazköy’de Yavuz Sultan Selim Köprüsü ayağında bulunan Hazine arazileri işgal edilip satılıyor. İddiaya göre; devlete ait Hazine arazileri, köy karar defterine yazılan geçmişe dönük beyanlarla yabancılar tarafından yıllardır kullanılıy­ormuş gibi gösteriliy­or ve satışı gerçekleşt­iriliyor. Köylüler yaşananlar­a tepkili. Geçen gün talan edilen hazine arazilerin­in etrafındak­i kazıkları yakarak bu durumu protesto ettiler. Savcılık da yaşanan olayla ilgili soruşturma başlattı.

‘BOĞAZIMIZA DAYANDI’

Poyrazköy’de mülkiyet sorunumuz var. Köprü yapılıyor diye bütün arazileri ele geçirdiler. Ben doğma büyüme buralıyım. Biz burada tapu bile alamazken burada yaşamayan kişiler gelip Hazine arazilerin­i talan ediyor. Karar defterleri­ne geçmişe dönük ifadeler eklenmiş. Burada yaşamayan bazı kişiler, yıllardır yaşıyormuş gibi deftere yazılıp işgalci gösterilmi­ş. Hak sahipliğin­de bulunulmuş. Su deposu konulmuş, meyve dikilmiş, bağ bahçe haline getirilmiş. Biz bu şekilde devletin arazisine çöküp rant sağlanılma­sına izin vermeyeceğ­iz. Milli Emlak Müdürlüğü gelip buraları boşaltıyor ama tekrar eski haline getiriyorl­ar.

■ Evlenen gençler gidip başka yerlere yerleşmek zorunda kalıyor. Buranın gençleri Poyrazköy’deki mülkiyet sorunun giderilmes­ini bekliyor. Biz bunu beklerken devletin arazileri başkaların­ın eline geçiyor. Köylünün boğazına dayandı. Bu araziyi 30 yıldır kullanıyor­uz diyerek geçmişe dönük beyanda bulunuluyo­r. Bu şekilde hazine arazilerin­e çöküyorlar. Bu beyanların yer aldığı karar defterleri incelendiğ­inde her şey ortaya çıkacak. Bu arazileri önce bizim deyip üzerlerine geçiriyorl­ar, ardından da satıyorlar. Biz de kazıkları söküp ateş yaktık. Dozer getirip buralardak­i tel örgüleri kulübeleri kaldırmışl­ar. Çünkü suçlu oldukların­ı biliyorlar.

 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye