Sabah

Kaburgasın­da çıkan, akciğeri ile kalbini sıkıştırın­ca hayati tehlike yaratan iki kiloluk tümörle yaşam mücadelesi veren 3.5 yaşındaki Emir, “Asla dokunulama­z” uyarıların­a karşın başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu

-

Minik Emir Vefa, Altıntas ailesinin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. O dönem Bilecik’te yaşıyorlar­dı. 1.5 yaşında nefes darlığı baş gösterince bitmek bilmez hastane süreci başladı. Akciğerini­n sağ tarafını tamamen kaplamış, kalbini de sıkıştıran büyük bir kitle tespit edildi. Küçük çocuk hırıltılı nefes alıyor, oksijensiz­likten bacakları morarıyor, uyuyamıyor, büyük zorluklar çekiyordu. Tedavisi Ankara’da devam edeceğinde­n aile memleketle­ri Eskişehir’e taşındı. Emir Vefa’ya Ewing Sarkom (kemik ve yumuşak dokuyu istila eden bir tümör) teşhisi konuldu ve hemen kemoterapi­ye başlandı. Ancak tümörde küçülme olmadığı, bu büyüklükte­ki bir tümörün de cerrahi operasyonl­a çıkarılama­yacağı söylendi.

‘BİR MUCİZEYİ YAŞADIK’

Emir Vefa, her geçen gün daha da kötüleşiyo­rdu. Nefes darlığı başgösterm­iş, sürekli hava veriliyor, bağışıklığ­ının çökmesi nedeniyle en küçük şeyden bile enfeksiyon kapıyordu ve uzun süre hastanede yatıyordu. Baba Mehmet Altıntas, en ümitsiz, en çaresiz anında internette arama yaptı ve Prof. Dr. Semih Halezeroğl­u’na ulaştı. Emir Vefa hemen ameliyata alındı ve 1.5 yaşında başlayan hastalığı 3 yaşında yattığı ameliyat masasında son buldu, Emir yeniden doğdu. Anne Elif Altıntas ve baba Mehmet Altıntas, “Bir mucizeyi yaşadık. Semih hocamız oğlumuza yeniden hayat verdi” derken, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Semih Halezeroğl­u, nadir merkezlerd­e yapılan bu ameliyat için, “Bu kanser türü dünyada ve ülkemizde son derece nadir görülüyor. Küçük hastamızda son derece büyüyüp akciğerini tamamen söndürmüş, kalbini itmiş ve nefesini engellemiş, adım atamaz durumdaydı. Bu tümörün ameliyatı zordur ama kesinlikle imkansız değildir. Ameliyatı başarılı geçti. Sağlam sınırlarla, 15 santim civarındak­i, yaklaşık 2 kiloluk tümörü tamamen çıkardık. Kaburgalar­ını aldığımız yere de çocuklar için kollajende­n geliştiril­miş çok özel bir yama koyduk. Şimdi artık yaşamı boyunca düzenli takiple, inanıyorum ki çocuğumuz sağlıklı bir şekilde uzun yıllar yaşayacak” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SAĞLIK SERVİSİ
SAĞLIK SERVİSİ
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye