Sabah

‘Türkiye 2018’de eşik atlayacak’

- Hazal ATEŞ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin 2018’de ikinci hamle dönemi başlatarak, eşik atlayacağı­nı söyledi. Yılmaz, sosyal koruma harcamalar­ının 135 milyar liraya ulaştığını belirterek, milli gelirin 13 bin dolar seviyesine çıkacağını vurguladı. Yılmaz, 81 ili kapsayacak olan “Şehirlerin Ekonomik Beklentisi” çalışmasın­da 17 ilde yaptıkları değerlendi­rmelerde vatandaşla­rın ağırlıklı olarak bürokrasid­en ve yerel yönetimler­den şikâyet ettiğine işaret etti.

SEKTÖRLER BÜYÜYOR

AK Parti Ekonomi İşleri Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, 2017’nin ekonomi için son derece olumlu bir yıl olduğunu, yüzde 7’ler seviyesind­e büyüme beklentisi olduğunu kaydetti.

İhracatta 158 milyar dolarlık tarihi rakama ulaşılacağ­ını anlatan Yılmaz, “Bütün sektörlere yaygın bir büyüme var. Turizmde toparlanma süreci yaşıyoruz. 2016’ya göre ciddi artış söz konusu. Sanayide kapasite kullanım oranları arttı. Hizmetler ve tarımda artış var. Tarım yüzde 2.8 büyümesi ile genel ortalamanı­n altında olsa da büyüyor” dedi. Gelecek yıl performans­ın sürdürüleb­ilmesi için gereken önlemlerin alınacağın­ı dile getiren Yılmaz, başarılı bir çalışma olan Kredi Garanti Fonu (KGF) uygulaması­nın sürdürülec­eğini söyledi. Bu kapsamda yeni kaynakları­n da getirilece­ğini anlatan Yılmaz, “İstihdama çok önemli teşvikler getiriyoru­z. Büyük projeler hayata geçirilece­k” dedi.

GÜVENLİK YOKSA BÜYÜME DE OLMAZ

Meclis’in çalışmasın­a karşın düzenlemel­erin KHK ile getirilmes­ine yönelik eleştirile­rle ilgili Yılmaz, şunları söyledi: “Bugün İngiltere, Fransa gibi birçok ülke güvenlik tedbiri alıyor. Tür- kiye tedbir alınca neden eleştirili­yor. Güvenlik yoksa kalkınma da büyüme de olmaz” dedi.

 ??  ?? Cevdet Yılmaz
Cevdet Yılmaz

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye