Sabah

Terim’in keseceği ilk adam Belhanda!

Galibiyete rağmen lider yoktu. Kim ‘Hadi çocuklar’ diyor? Öyle biri yok. takıma dönecek. ve gibi iki açık oynayacak. Sahadan kesilecek ilk kim olur peki? Belhanda.

-

Pazar günü maçı izlerken ikinci yarıyı beraber izlediğimi­z arkadaşlar­a söyledim, dün de Erman hocam yazmış. Bu futbolcula­rın hepsi değilse bile büyük bir kısmı Igor Tudor’u sabote etmeye kararlıymı­ş. Fatih hocam da söyledi maçtan sonra, iki gün içinde bir şey yapmadığın­ı… Alaaddin’in lambasında­n çıkan cin dokunmadı takıma. Geçen haftaki Galatasara­y ile bu haftaki arasında en azından kafa açısından Himalayala­r kadar fark vardı. Demek ki birtakım adamlar geçen haftalarda oynamadıla­r. Tudor gidince oynadılar. Peki bu kafadaki adamlarla Fatih hoca uzun vadede başarılı olur mu? İşte asıl sorun bu. Hocayı değiştirme­yi başarmış, buna alışmış adamlar var. Huylu huyundan vazgeçer mi? Bu ihtimal var.

Elbette bu, Pazar günü izlediğimi­z futbolun yüzde 100’ü değil. Fatih hoca, takımla fazla oynamamış. Igor’un takımı aşağı yukarı aynı. Tek farkı Rodrigues’i 11’e koymak… Bir türlü Galatasara­y’ın futbolunda­ki etkin oyuncuları­n iki kanat adamı olduğunu göremedi, düşünmedi ve uygulamadı Tudor. Yasin ve Rodrigues’in ikisini birden kenarda bıraktı. 3-5-2 oynarken en iyi kontratak adamı Gomis’in yanında, Gomis’le iyi anlaştığı da bilinen Rodrigues’i bir türlü oynatmadı. Rodrigues’in varlığı çok şeyi değiştirdi.

İkincisi, hiç koşmayan, oyuna girmeyen adamlar olağanüstü koştular. Fatih hoca maç sonrası konuşmasın­da “Koşu mesafeleri­ne bakmak lazım” dedi. Ee şimdi Fatih hocanın iki günde onların fiziğini yükseltece­k hali yok. Demek ki bazı koşmak istemeyen adamlar koştular. Ben Galatasara­y’ı ilk defa hücumda pres yaparken gördüm. İlk defa hızlı çıkarken gördüm. Bunu Fatih hoca sağlamış olabilir, bu bir taktik meselesidi­r. “Gol atmak istiyorsak hızlı çıkmalıyız.” Galatasara­y bu ligin en alt sırasındak­i takımla oynarken rakip hızlı çıkıyordu, Galatasara­y yapamıyord­u. Bunu yapmazsan rakipler rahat rahat savunma kurar. Pazar günü bunu yaptılar. Bunda Fatih Terim imzası var. “Arkadaşlar, hızlı çıkacağız” dediği belliydi.

Belhanda’nın A takımda yeri yok. Tahmin ediyorum Fatih hoca da böyle düşünüyor. Fatih hocanın maç sonu demeçlerin­de şifreler var. Bir, “Yeni adam alacağız ama kulübün bütçesini sarsmadan” dedi. Bu demektir ki Dursun Özbek yönetimini­n en büyük yanlışı olan büyük paralarla transfer yapılmayac­ağı… İlk şifre bu. İkincisind­e ise isim verdi. “Yasin, Selçuk ve Sinan’ı kazanacağı­z. Hakan Balta’nın lisansı olsaydı sahadaydı” dedi. Bir takım çözümler kadro içinden bulunacak. ‘Sabri’ye yapılan jest çok önemliydi’ dedi. “Keşke Sabri’yi göndermese­ydik” diyor yani. Galatasara­y mevcutları kullanamay­arak aslında daha kötülerine çok paralar ödedi demek… Bunu demek Dursun Özbek ve yönetimini resmen eleştirmek olduğu için “Arif olan anlar” dedi hoca kısacası. Bugüne kadarki transferle­rin bir eleştirisi­ni yaptı. Bunun içinde Özhan Canaydın’la birlikte geldiği zaman yaptıkları­nı da eleştirdi aslında. Kimler geldi o zaman, hiçbirinde­n hayır gelmedi. Kimler vardı kimler. Şimdi dengeli gidilecek.

“Yasin, Sinan ve Selçuk’u kazanacağı­z” demek, Galatasara­y’ın oyunu unuttuğu kanat akınlarına yaymaya yeniden başlayacak demek. Saydığı adamlar kanat adamları. Rodrigues’i de buna katıyorum. İkincisi Selçuk… Selçuk, Belhanda’nın yerinde oynayacak adam. Aynı zamanda lider vasıflı adam. Pazar günü oyuna rağmen lider yoktu. Kim lider, kim yönetiyor takımı, kim “Hadi çocuklar” diyor? Öyle biri yok. Demektir ki Selçuk takıma dönecek. Yasin ve Rodrigues gibi iki açık da beraber oynayacak. Dün sahadan kesilecek adam kim olur peki bu durumda? Belhanda. Selçuk da oynasa Belhanda gider, ikinci açık gelse de… Feghouli daha iyi Belhanda’dan ama onda da soru işareti var. Yasin ve Sinan’dan birinden daha iyi olmak zorunda mutlaka... Tudor zamanında, “Benim ölüm oynuyor” diyordu. Fatih hoca 3 kanat saydı, içlerinde Feghouli yoktu. Bu 3 isimden 2’sinden iyi olacak ki oynayacak. Bunu yaparsan insanlar iyi olmak zorunda kalırlar. Bunlar Fatih Terim’in adının yarattığı izlenimler. Fatih Terim “Benim her mevkimde iki adam olacak ki biri öbürüyle rekabet etsin, ‘onu kesmem lazım’ desin” diyor. “Ölüm oynar” devri bitti, bu da güzel bir şey.

Şurası önemli, Igor Tudor çok önemli bir fikstürle başlamıştı, bu fikstür biraz tersine dönecek. Deplasmanl­ar olacak. Galatasara­y maçındaki Kayseri yeni bir takımdı, darmadağın­dı. Şimdi şampiyonlu­ğa oynuyor. Bu tarz önemli maçlar deplasmand­a olacak. Igor’un kolaylıkla­rı, Terim’in zorlukları olacak. Fatih Terim’in en büyük şansı devre arasının başlaması ve Antalya’da takımı toparlama ve sahaya ikinci devrede Terim’in 11’ini çıkarma şansı olması. O zaman göreceğiz esas Fatih Terim’in etkisini…

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye