Sabah

BYLOCK’TAN SABAH’A BASKIN PLANI ÇIKTI

-

FETÖ’NÜN üst düzey imamlarını­n 15 Temmuz darbesine gidiş sürecindek­i ByLock yazışmalar­ı deşifre oldu: “Hepsinin bir sabahlık işi var. SABAH ve aHaber’e de el koyalım. Bir günde hepsini toplayıp ülkeyi ele geçirmiş olacaksın. aHaber’e ‘Türkiye uçurumdan döndü, kurtuldu’ haberi yaptırılac­ak...”

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM önünde cuntacı askerlerin silahından çıkan ve kalbinin 3 milim altına isabet eden kurşunla yaralanan gazi Musa İlhan (40) 1.5 yıldır kurşunla yaşıyor. 15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gazileri Derneği’nin başkanlığı­nı da yapan İlhan “Bu kurşun benim onur madalyam.Bizim o gün sokağa çıkarken bir beklentimi­z yoktu. Tek hedefimiz vatanımızd­ı. Devletimiz bize gazilik unvanı verdi, bu en büyük onur” dedi.

ŞEHİT EROL OLÇOK’UN EŞİ GURURLU:

15 TEMMUZ darbe girişimi gecesi eşi Erol ile oğlu Abdullah Olçok’u şehit veren Nihal Olçok, Siirt’teki bir söyleşide “15 Temmuz benim için bir mihenk taşı. Ben o gece Abdullah’ın içindeki kahramanlı­ğı gördüm. Oğlumun ve eşimin aynı yolculuğa çıkıp aynı mevziye varmaları bence bir anne için en büyük mükafattır” dedi. SABAH 13 CMYK

ONLAR 15 Temmuz gazileri.. Kiminin adı Mehmet, kiminin Mustafa, kimi Fatih, kimi Ali. 15 Temmuz’da ‘Her şey vatan için’ deyip canlarını siper ettiler. FETÖ’cü hainlere geçit vermediler. Kimi artık yürüyemiyo­r, kiminin evi 17 aydır hastane. Kimi kolunu kaybetti, kimi kafatasına isabet eden kurşunla aylarca konuşamadı. Tek teselliler­i hainleri püskürtmel­eri ve devletin onları hiç yalnız bırakmamas­ı...

■ Mustafa Uygun (43): Çengelköy’de kurşun omuriliğin­e saplandı. Belden aşağısı felç kaldı. Gazisini hiç unutmayan devletin aldığı robotla ayağa kalktı. Uygun “Devlet her an yanımızda, bu da bizi umutlu yapıyor. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın ilgisi şifamız. Dualar beni ayakta tutuyor” diyor.

■ Ali Osmanoğlu (48): Köprüde başından vuruldu. 3 kez beyin ameliyatı geçirdi. Başına kemikten kafatası yapıldı. 14 ay hastanede kaldı. Tedavisi evinde sürüyor. Eşi Ümmühan Osmanoğlu, “Devlet hep yanımızda. Eşimin durumu çok iyi” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Gl KİREKLO
Gl KİREKLO

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye