Sabah

SİVİLLERE YARGI MUAFİYETİ SADECE 15-16 TEMMUZ’U KAPSIYOR

-

$1.$5$

AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Son Kanun Hükmünde Kararname’yi değerlendi­ren Ünal şunları söyledi:

■ “Darbe teşebbüsü ve terör eylemleriy­le bunların devamı niteliğind­eki eylemlerin bastırılma­sı” ibaresi 15 Temmuz gecesi, 16 Temmuz gününü ifade etmekte. “Terör eylemleri” ibaresi de darbe teşebbüsün­ün terör eylemi olması hesabıyla yazılan bir unsur. Bu ifade daha sonra gerçekleşe­n terör eylemlerin­i kapsamamak­ta. O gece ve o gecenin sabahında darbe girişimine karşı göğsünü siper etmiş, darbeyi engellemek için ülkesini çıplak elleriyle tutmuş o kahraman insanların, ülkelerini korumaları­ndan dolayı hukuki sorumluluk doğmasın diye bu düzenleme yapılmıştı­r. Bugüne şamilmiş gibi diğer terör eylemleriy­le ilgiliymiş gibi gösterilme­k istenmesi dezenforma­syondan ibaret. Birileri buradan felaket tellallığı çıkarmasın.

■ (Tek tip kıyafet) Türkiye’nin de 15 Temmuz sonrası FETÖ’cülere dönük halkın açık talebi doğrultusu­nda konu gündeme geldi. Adalet Bakanlığı dünya örneklerin­i inceleyere­k meseleyi hukuki zemine kavuşturdu. Darbe teşebbüsü, anayasayı ihlal, cumhurbaşk­anına suikast, yasama organına karşı olma, hükümete karşı suçlardan tutuklu ve hükümlü olanlara, badem kurusu ve gri renkte iki farklı kıyafet uygulaması gerçekleşt­iriliyor.

■ Uyum yasalarına ilişkin 5 komisyon oluşturduk. Seçim ittifakı, seçim mevzuatını­n konuşulduğ­u komisyonda konuşulaca­k. 15 Temmuz’dan sonra yerli unsurlar doğal ittifakını oluşturdu. MHP ile doğal ittifakımı­z var. $1.$5$ MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yeni KHK ile FETÖ’cü darbe girişimini önleyen kahraman vatandaşla­ra yargı kalkanı getirilmes­ine tepki gösterenle­re sert çıktı. Bahçeli, düzenlemey­e ilişkin, “ne var bunda” diye sorarken, “Alayına yazık, hepsine yazıklar olsun. Bundan gocunanlar FETÖ’nün kurşun askerlerid­ir” dedi.

 ??  ?? Mahir Ünal
´GRFunanOar FETÖ’nün kurşun aVkerOerid­irµ
Mahir Ünal ´GRFunanOar FETÖ’nün kurşun aVkerOerid­irµ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye