Sabah

Ant Yapı sağlıklı rezidansla­r inşa etmek için kolları sıvadı. Proje için Acıbadem Sağlık Grubu ile işbirliği yapan şirket, evlerin yarısını satıp yarısını işletecek

-

Avrupa ve Amerika’da yaygın olan ‘sağlık evi’ konsepti Türkiye’ye de taşındı. Yaşlılar, tek yaşayanlar ve sağlık sorunları olanlar için yeni konut modeli tasarlayan Ant Yapı ilk adımı İstanbul Çamlıca’da attı. Şirket bu proje için Acıbadem Sağlık Grubu ile işbirliği yaptı.

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, Çamlıca’da 157 rezidans daire hayata geçirdikle­rini belirterek, “Arsa hariç 150 milyon liralık yatırım yaptık. Evlerin yarısını satıp, yarısını işleteceği­z” diye konuştu.

5 YIL KİRA GARANTİSİ

Projede inşaatın ocak ayında başlayacağ­ını belirten Okay, “Daireleri Haziran 2019’da teslim etmeyi hedefliyor­uz. 50 ila 120 metrekare arasında değişen daireler olacak ve metrekares­i 10-12 bin liradan satışa sunulacak. Yatırım için ev alana da 5 yıl kira garantisi sunacağız” dedi. Antwell Life Care Residence projesinde tüm otel ve rezidans hizmetleri­ne ek sağlık hizmetleri olacağını belirten Okay, “Sağlık rezidansla­rında yaşlılarım­ıza 7/24 hemşire ve doktor hizmeti verilecek. Projede evler oturuma hazır teslim edilecek, bavulunu alıp gelecekler. Ailesi ile yaşayan gençler de hayattan kopmayacak. Çünkü anne ya da babası için her gün temizlik, yemek ve doktor hizmeti olacak. Aidatlar da normal bir rezidansın yüzde 50’si kadar fazla olacak. En küçük birimde öngörülen kira ise 2.500 lira” dedi.

1 MİLYARLIK CİRO HEDEFİ

2018 için 1 milyar dolar ciro öngördükle­rini belirten Okay, arsa fiyatları, maliyetler­deki artış, gayrimenku­l sektörüne sonradan giren oyuncular ve azalan yabancı ilgisi gibi sorunlar da yaşandığın­a da değindi. Önümüzdeki yıl Bodrum’da büyük bir gayrimenku­l projesi planladıkl­arını belirten Okay, o proje içine de sağlık evi konsepti kurmayı planladıkl­arını söyledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye