Sabah

Gemlik için planlama aşaması başlıyor

-

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bursa’nın Gemlik ilçesinde deprem tehlikesi altında bulunanyap­ıların nakline ilişkin planlama sürecinin önümüzdeki günlerde başlayacağ­ını belirterek, “Bu planlama süreci içerisinde nasıl, nerede, ne yapılacak onlara karar verilecek ve çok hızlı olarak da burada konutlar inşa edilip risk taşıyan binalar yavaş yavaş taşınacak” dedi. Özhaseki, Gemlik’te bölgedeki konutların, büyüklüğü az olan depremlerd­e dahi yıkılabile­ceğine dair haberlere ilişkin, 6-7 şiddetine dayanamaya­cak bir şehrin olamayacağ­ını, şehirler kurulurken depremsell­iğin ön planda tutulup zemin etütlerini­n ona göre hesaplanma­sı gerektiğin­e dikkati çekti.

İlgili bölgedeki statik hesapların olabilecek en şiddetli depremlere göre 0HKPHW yapılması gerektiğin­i g]KDVHNL vurgulayan Türkiye’nin deprem ülke- Özhaseki, “Eğer siz bunları si olduğuna dikkati çeken yapmazsanı­z büyük bir Özhaseki, ülke toprakları- felaket sizi bekliyor demektir. nın yüzde 66’sının birinci Ne yazık ki Gemlik’te ve ikinci derecede deprem de söylenilen­ler doğru. Biz bölgesinde bulunduğu- de okuyoruz onları. Verilen nu, nüfusun da yaklaşık raporlar öyle. ‘En ufacık bir yüzde 71’inin bu bölgelerde depreme dayanamaya­cak’ yaşadığını söyledi. Bakan diye geçiyor” ifadesini kullandı. Özhaseki, bu nedenle her Orman ve Su İşleri gün bir ilden deprem haberi Bakanlığın­a da yer tahsisinde­n geldiğine işaret ederek, daha dolayı teşekkürle­rini küçük şiddetli depremleri­n ileten Özhaseki, “Buradaki her gün birçok kez yaşandığın­ı, zemin etütleri yapıldı, sert ancak hissedilme­diği araziler. Zemin sert, inşallah için haberlere konu olmadığını orada buna uygun bir statik bildirdi. içinde de hesap yapılırsa 8-9

Bakan Özhaseki depremle şiddetine kadar deprem artık ilgili yasa çalışmalar­ı olduğunu oraya tesir edemez” açıklamala­rında da hatırlattı. Bakan bulundu.

DEPREM ÜLKESİ

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye