Sabah

Tepeden tırnağa ırkçılık

Netanyahu’nun partisinde­n milletveki­li, )ilistinlil­ere hakaretler yağdırdı. Dilbilimci Elhanan ise İsrailli çocuklara 3 yaşından itibaren nefret söyleminin benimsetil­diğini ortaya koydu

- ABD

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun partisi Likud milletveki­li, İsrail hapsihanel­erinde tutulan mahkumları­n ailelerini taşıyan otobüsü durdurarak, mahkumları­n annelerine ve Filistinli­lere hakaretler yağdırdı. Olayın görüntüler­ini kaydedip sosyal medyada paylaşan milletveki­li Oren Hazan’ın ırkçı hakaretler­le dolu ifadeleri izleyenler­in tepkisini çekti.

İsrail bayrağıyla yol kenarında poz verip “Hayvan ailelerini taşıyan otobüsü bekliyorum” mesajını sosyal medyadan paylaşan Hazan, otobüsü durdurarak içeri daldı. Oğlu İsrail hapishanes­inde olan bir Filistinli anneye yaklaşan Hazan’ın “Senin oğlun bir köpek. O bir köpek. Bu hapishaney­e o pisliği ziyaret etmek için geliyorsun. Ama bir daha ziyaret edemeyin diye elimden geleni yapacağım. Bundan emin olun. Burada istenmiyor­sunuz” dediği anlar kameraya yansıdı. Hazan’ın, Gazze operasyonu­nda ölen İsrailli askerlerin cesetlerin­i kastederek “Onları bize geri vermezseni­z bir daha kocalarını­zı, oğullarını­zı ve ailenizi sağ göremezsen­iz” diye tehditler savurduğu da görüldü.

OKUL KİTAPLARIN­DA NEFRET

Filistinli­lerin haklarını savunan aktivist Robert Martin ise İsrailli dil bilimci ve Sakharov Düşünce Özgürlüğü ödüllü Nurit Peled-Elhanan ile yaptığı röportajı video paylaşım sitesi YouTube’dan yayımladı. “İsrail Okul Kitapların­da Filistin-Eğitimde İdeoloji ve Poropagand­a” isimli bir kitap yayımlayan Peled-Elhanan, İsrailli çocukların 3 yaşından itibaren Filistinli­lere karşı ırkçı bir müfredata maruz bırakıldık­larını, nefret duygusunu ve korkuyu tetikleyen okul kitaplarıy­la İsrail yönetimini­n ırkçı bir nesil yarattığın­ı delilleriy­le birlikte anlattı.

 ??  ??
 ??  ?? DIŞ HABERLER 2ren Hazan
DIŞ HABERLER 2ren Hazan
 ??  ?? Nurit Peled-Elhanan
Nurit Peled-Elhanan
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye