Sabah

ÖKSÜZ, DARBEDEN 4 AY ÖNCE ADANA’DA TOPLANTI YAPMIŞ

-

FETÖ’NÜN DHKP/C terör örgütüne sızıp “kaos timi” kurmasını konu alan dava, 5’i firari, 6’sı tutuklu 13 sanığın yargılamas­ıyla İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

İddianamey­e göre, emniyetin yardımcı istihbarat elemanları­ndan İ.Ö.’nün tanık olarak verdiği ifade üzerine soruşturma­ya başlandı. 1995’ten beri yardımcı istihbarat elemanı olarak çalıştığın­ı, 2005’te DHKP/C içinde haber alma görevine devam ettiğini anlatan İ.Ö., istihbarat­ta görevli amiri Halil Karakuzulu’nun kendisine “DHKP/C İstanbul sorumlusu Asuman Akça’yı angaje ettik. Bu sayede DHKP/C’yi kontrol altında tutabilece­ğiz ve seni örgüt içinde hızla yükseltece­ğiz” dediğini aktardı.

“ERHAN TUNCEL’İ ÖLDÜR”

İ.Ö., FETÖ’cü polislerin kendisinde­n Asuman Akça ile Dink cinayetind­en yargılanan istihbarat elemanı Erhan Tuncel’in öldürmesin­i istedikler­ini de anlattı. İ.Ö’nün ifadeleri üzerine başlatılan soruşturma­da, FETÖ’nün, DHKP/C’ye sızarak, bu örgüt içinde “kaos timi” kurdurduğu belirtildi.

■ DHKP-C içine sızıp kaos timi kurmakla suçlanan FETÖ elemanları­na dava açıldı. O davanın ilk duruşmalar­ı dün ve önceki gün Çağlayan Adliyesi’nde yapıldı. İlk duruşmaya tutuklu sanıklarda­n eski polis Mustafa Eren ve avukat Süleyman Taşbaş ile tutuksuz polis İsmail Aşı katıldı. Tutuklu eski polis şefleri Ali Fuat Yılmazer, Mustafa Evcil ve Ferdi Taşkaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bulundukla­rı cezaevinde­n mahkeme salonuna bağlandı.

■ Kocaeli Cezaevinde tutuklu olan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Gürkan Türkoğlu ise SEGBİS’le duruşmaya bağlanmayı kabul etmedi. Eski Emniyet Müdürü Serdar Bayraktuta­n’ın da aralarında bulunduğu 5 sanığın ise firari olduğu kaydedildi. Sanıklarda­n Ali Fuat Yılmazer ise ek klasörleri­n gelmediğin­i söyleyerek savunma yapmayacağ­ını kaydetti.

 ??  ?? FAtIH ULAŞ SABAH
FAtIH ULAŞ SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye