Sabah

Halka ateş açanlara tek laf etmediler

-

Hainlerin tankçıları­na... 0eclis’i bombalayan uçakların pilotların­a... Halka ateş açanlara o günler boyunca tek laf bile etmeyenler...

Aradan geçen zamanın verdiği rahatlıkla Fetöcü alçakları dur duranlara “it” demeye kalkıştıla­r. Şaşırdık mı? Hayır! O gece darbe cilerin tanklarını­n geri çekilip açtığı yol dan elini kolunu sal layarak geçen adam bunların genel başkanı değil miydi?

Ama bu noktaya geleceğimi­z de belliydi.

Apaçık suç olanın hesa bını sormakta geciktikçe; Fetö davaları zamana yayıldık ça (Çengelköy direnişini­n dava sı hâlâ başlamadı!); birtakım adamlar gargaraya getirilip tahliye edildikçe bazıları da cesaret bulup 15 Temmuz kahra manlarına saldırmaya başlıyor.

HHH

Bir konuyu tekrar vurgulayay­ım...

15 ve 16 Temmuz’da nice CHP seçmeni darbecile re cesaretle direndi. Özel araç larıyla sabaha kadar yaralıları hastaneler­e taşıyan, darbeci lerin mermi yağmuru altında ki karakol önlerine gidip mevzi alan CHP’lileri tanıyorum.

Ne var ki, bu parti kadrola rını tarihinin hiçbir dönemin de sözünü ettiğim kesime açma mıştır. Nitekim bugünün CHP’si de Bağdat Caddesi’nden geçen tankları alkışlayan larla, sol terör örgütleri nin yalakaları­yla, halkçı lık kisvesi altında rezidans cukkalayan­larla dolu.

İyi niyetle bu sürecin değişece ğini düşünenler olabilir. Oysa par tinin ipi hiçbir zaman seçmeninde olmamış, buna izin verilmemiş, parti daima eski bürokrasi ve vesayetçi elit tarafın dan kontrol edilmiştir.

HHH

Bir yıldır bu köşe de anlatmaya çalışıyo rum... Kuşatma altında ki Türkiye’nin “milli birlik” bilinci ve duygusuna çok ihti yacı var.

Ama şunu da bil mek gerekiyor. 2013’ten beri açık açık milleti sır tından vurmak iste yenlerle; kapalı kapılar ardında “yeni Gezi” planları yapmaktan usanmayanl­arla, 15 Temmuz’a tiyatro deyip bir fırsatını bulsa darbeyi önleyenler­i yargılama ya kalkışacak­larla “birlik, bera berlik içinde” olunmaz... Hele ne zaman Batı’ya karşı dik dursak, hemen mırın kırın etmeye başlayan ve her partide kendine yer edinmiş siyaset oli garşisiyle hiç olmaz... Bunu unutun!

 ??  ?? Haşmet BABAOĞLU
Haşmet BABAOĞLU
 ??  ?? Haşmet BABAOĞLU
Haşmet BABAOĞLU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye