Sabah

azL Emre’nLn ha alL robot la . llL e’ e r mek

Emre Doğan, 15 Temmuz’da FETÖ’cü pilotların attığı bomba ile yaralandı. 20 ameliyat oldu. Ve devletin sağladığı yürüme robotu ile yeniden ayağa kalktı. Hayali ise vurulduğu yer olan Külliye’ye, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a yürümek

-

FETÖ’CÜ hainlerin attığı bombayla ayağı parçalanan 15 Temmuz gazisi Emre Doğan devletin aldığı yürüme robotuyla ilk adımını attı. 24 yaşındaki gazi “Her gün robotumla çalışıp, 150 adım atıyorum. En büyük hayalim Külliye’ye Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın yanına gitmek” dedi.

Gaziantep: “Mahrem Evler” yapılanmas­ına yönelik soruşturma­da ByLock kullandıkl­arı belirlenen 15 şüpheli gözaltına alındı.

Ordu: Aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 14 şüpheli gözaltına alındı.

Van: İl merkezi ve bazı ilçelerind­e düzenlenen operasyond­a 14 şüpheli gözaltına alındı.

Konya: Kara ve Hava Kuvvetleri’nde görevli 18 kripto asker tutuklandı.

Eskişehir: ByLock kullandıkl­arı belirlenen 6 şüpheli tutuklandı. Rıdvan UYSAL Tahir Aşkın KISACIK CMYK

Gazi Emre Doğan, 15 Temmuz’da FETÖ’cü hainlere karşı canını siper etti. Külliye’ye koşarken ağır yaralandı. Sadece ayağından 20 ameliyat geçiren 24 yaşındaki gaziyi ayağa kaldıransa, devletin onun için aldığı yürüme robotu oldu. Emre, “Hayalim, robotumla Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a yürümek” diyor. SOL AYAĞI PARÇALANDI 15 Temmuz gazisi Emre Doğan, devletin yürüme robotuyla ayağa kaldırdığı üçüncü gazi... Darbe girişimi sırasında Ankara semalarınd­a jetleri görünce, babası ve eniştesiyl­e birlikte sokağa çıktı. Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’ne gidiyorlar­dı. Jetlerin Külliye çevresine attığı bombalarda­n seken şarapnel parçaları Emre’nin sol ayağını parçaladı. Omuriliğin­e de bir parça isabet etti. Hacettepe Üniversite­si Tıp Fakültesi’nde tedavi altına alındı. Sol ayak topuğu, parmakları­na kadar parçalamış­tı. 20 AMELİYAT GEÇİRDİ Gazinin topuğunu kurtarmak isteyen doktorlar neredeyse 2-3 günde bir ameliyata aldı onu. Yaklaşık 20 ameliyat geçirdi. Sol ayak topuğu kurtarıldı. Omuriliğin­e ise isabet eden bomba parçası çıkarıldı. Ama Emre Doğan artık yürüyemiyo­rdu. Ameliyatla­rın ardından fizik tedavi süreci başladı. Hastaneler genç Emre’nin evi oldu.

15 Temmuz gazileri Mustafa Uygun ve Ahmet Kahraman’ı 95 bin dolar değerindek­i robotla ayağa kaldıran devlet, Emre’yi de unutmadı. Aynı yürüme robotu geçen hafta Emre için de alındı.

Adeta yeniden doğan Emre Doğan, her gün fizik tedavi sırasında robotunu üzerine giyip yürüyor. Süreci ve yaşadıklar­ını da şöyle anlatıyor: “Sol ayağım biraz beni zorluyor. Topuk kurtarıldı ama parmak kısmı olmadığı için ayağım biraz pasif kalıyor. Ancak onun için de bir çare ürettiler. Deriden bir ayak yapıyorlar. Patik gibi ayağımı saracak ve ben daha rahat yürüyebile­ceğim. Her gün 2.5 saat robotumla çalışıp, 150 adım atıyorum. Amacım, en kısa zamanda robotumla uyum sağlamak ve sokaklara çıkıp yürümek. En çok toprağa temas etmek, doğada olmak istiyorum. En büyük hayalimse Külliye’ye Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanına gitmek.” ‘YÜRÜME YARIŞI YAPACAĞIZ’

İkisi İstanbul’da biri Ankara’da yaşayan robotlu gaziler birbirleri­yle telefonda görüşüyor. Emre, “Ahmet (Kahraman) abinin enerjisi müthiş. O ayağa kalktıysa ben de yaparım. O, robotuyla alışveriş merkezine bile gittiyse ben de yapabiliri­m diyorum. Hatta Mustafa (Uygun) abiyi de yanımıza alıp, robotlarım­ızla yürüme yarışı yapmayı düşünüyoru­z” diyor.

 ??  ??
 ??  ?? Gazi Ahmet Kahraman (31) Gazi Mustafa Uygun (43)
Gazi Ahmet Kahraman (31) Gazi Mustafa Uygun (43)
 ??  ?? 15 Temmuz gazisi Emre Doğan’ın tedavisi Ankara Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilita­syon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sürüyor.
15 Temmuz gazisi Emre Doğan’ın tedavisi Ankara Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilita­syon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sürüyor.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye