Sabah

SOBA FACİASI: 4 ÖLÜ

onya da evdeki sobadan çıkan yangında eşi ve bir çocuğunu kurtaran baba diğer odadaki üç çocuğunu da kurtarmak için tekrar alevlerin arasına girdi. Ancak üç çocuğuyla birlikte yanarak öldü

- a L TURAN

KONYA’DA gece yarısı soba alev alınca müzisyen baba Cafer Salır, eşini ve bir çocuğunu dışarı çıkardı. Sobalı odadaki 3 çocuğunu kurtarmaya girdiğinde büyük bir patlama oldu. Baba Salır, ikiz çocukları ve diğer oğluyla birlikte can verdi.

Konya’nın Ilgın ilçesinde kardeşleri­yle düğünlerde bağlama çalarak müzisyenli­k yapan Cafer Salır (34), önceki gece ikinci eşi Sadiye (34) ve 5 yaşındaki oğlu Mustafa Can ile aynı odada uykuya daldı. Yandaki 8 metrekarel­ik odada ise ilk eşinden olan 14 yaşındaki ikizleri Muhammet ve Ali ile ikinci eşinden olan 11 yaşındaki Celalettin Salır yattı.

Gece saat 03.00 sıralarınd­a üç kardeşin bulunduğu odada, sobadan yangın çıktı. Alev alan soba oda kapısının yanında olduğu, balkon kapısında ve pencerede ise demir parmaklık bulunduğu için dışarı çıkamayan çocuklar, “Baba bizi kurtar” diye çığlık atarak yardım istedi. Çocukların­ın sesine uyanan Cafer Salır, evdeki duman kokusunu fark edince önce yanındaki eşini ve oğlu Mustafa’yı dışarı çıkardı. Eve geri dönen Salır, hemen çocukların­ın odasına daldı. Ancak bu sırada soba bomba gibi patladı!

BACA TIKALIYMIŞ

İhbar üzerine gelen itfaiye ekiplerini­n güçlükle kontrol altına aldığı yangında içeride kalan baba Cafer Salır, üç çocuğuyla birlikte yanarak can verdi. Baba ve üç oğlunun cansız bedeni otopsi için Ilgın Devlet Hastanesi morguna kaldırılır­ken, karbonmono­ksit gazından zehirlener­ek hastaneye kaldırılan anne Sadiye ile 5 yaşındaki oğlu Mustafa Can, tedavileri­nin ardından taburcu edildi.

Cafer Salır’ın ilk evliliğind­en Yaşar (19) ve ölen 14 yaşındaki ikizler Muhammet ve Ali’nin dünyaya geldiği, ancak ikiz kardeşler 2 yaşındayke­n annelerini­n evi terk ettiği öğrenildi. Muhammet ve Ali’nin ortaokul 1. sınıf, Celalettin’in ise sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi.

Konya İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerini­n olay yerinde yaptığı incelemede bacadan soba dumanının tahliye olmadığı, kapının açılmasıyl­a da odada sıkışan gazın oksijenle buluşarak patladığı belirlendi. Ilgın Belediye Başkan yardımcısı Necmettin Tiftikçi ise yangının çıkış nedeninin hazırlanac­ak rapor sonrasında netleşeceğ­ini söyledi.

 ??  ?? Cafer Salır
Cafer Salır
 ??  ??
 ??  ?? bağlama düğünlerde Cafer Salır geçindiriy­ordu. çalarak ailesini   uhammet ve Ali adlı ikizler 14 yaşındaydı. Yangın sonrasında dört kişiye mezar olan ev kullanılam­ayacak hale geldi.
bağlama düğünlerde Cafer Salır geçindiriy­ordu. çalarak ailesini uhammet ve Ali adlı ikizler 14 yaşındaydı. Yangın sonrasında dört kişiye mezar olan ev kullanılam­ayacak hale geldi.
 ??  ?? SABA
SABA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye