Sabah

s oranda a a l ml sonuçlandı

-

ANKARA Çankaya’da bir restoranda meydana gelen kavga kanlı bitti. Alkolün etkisiyle birbirleri­ne laf atan iki gruba, “Biraz sessiz olun kardeşim” diyen restoran çalışanına ve karşı gruptakile­re saldıran zanlıların çoğu soluğu hastanede aldı. Devlet aleyhine işlenen suçlardan ve yasa dışı örgüt üyesi olmaktan suç kaydı bulunan Murat Ç., aldığı darbeler sonucu kaldırıldı­ğı hastanede hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre Yıldızevle­r Mahallesi Hollanda Caddesi üzerinde bulunan içkili restoranda dün gece saat 01.30 sıralarınd­a iki grup arasında tartışma çıktı. Giderek şiddetlene­n tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Olaya mekân çalışanlar­ının da karışması sonucu ortalık savaş alına döndü. Alkol şişeleri, masa ve sandalyele­r havada uçuşurken birbirleri­ne laf atan gruplar bıçak, şiş ve şişelerle saldırdı.

Restoranda kasiyer olarak çalışan G.D.’nin olay anında yaralanmam­ak için mutfağa kaçtığı öğrenildi. Erkan Ç.,isimli zanlının, masadan kalkarak yan masaya misafir olduğunu belirten görgü tanıkları, masadaki bir şahsın, “Bundan böyle herkese sesleniyor­um Esat Ç.’ye selam veren benim akrabam değildir” dedi ve V.D.’ye seslenerek gel lan buraya” diye bağırdığı öğrenildi. İddialara göre bağrışmaya tepki veren restoran çalışanını­n “Biraz sessiz olun kardeşim” demesiyle olay kızıştı.

MASALAR HAVADA UÇUŞTU

Mekân sahibi ve içerideki vatandaşla­rın ilk olarak ortalığı sakinleşti­rmeye çalıştığı belirtilse de alkolün de etkisiyle gruplar daha çok hiddetlend­i. Şişeler, masa ve sandalyele­r havalarda uçuştu. Murat Ç., aldığı bıçak darbeleri nedeniyle ağır

Furkan NEHRİ-Özkan AYDIN-Recep ÇİRİK-Faruk CANBABA/

yaralandı. Onunla beraber olayda 8 kişi yaralandı.. Nevzat D., Esat Ç., Şeyhmus D.,Rıfat S., Abdulvahap D., Erkan Ç., Yakup S., Murat G., isimli kişilerin yaralanan şahıslar olduğu öğrenildi. Kısa süre sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları ambulansla­ra alarak ilk müdahalede bulundu. Yaralılar, daha sonra ambulansla­rla hastaneler­e götürülere­k tedavi altına alındı. 29 Mayıs Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Murat Ç., yapılan tüm müdahalele­re rağmen hayatını kaybetti. Olay hakkında soruşturma başlatıldı. Mekan mühürlendi.

Fatma GÖKSU

 ??  ??
 ??  ?? Restoranda çıkan kavgada yaralanan 8 kişi hastaneye kaldırıldı.
Restoranda çıkan kavgada yaralanan 8 kişi hastaneye kaldırıldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye