Sabah

2017’DE SOSYAL YARDıM REKORU KıRıLDı

- Betil BAŞ

AİLE ve Sosyal Politikala­r Bakanlığı, 2017’nin sosyal yardım bilançosun­u SABAH’a açıkladı. Bakanlık engelli vatandaşla­ra, terör mağdurları­na ve dar gelirli ailelere bir yılda yaklaşık 12 milyar liralık sosyal yardım sağladı. Bunun yanı sıra, ‘koruyucu aile projesi’ kapsamında ise bir yıl içerisinde bin 124 çocuk yuva sahibi oldu.

Hükümet, toplumun bütün kesimlerin­de refahın artırılmas­ı için bütün kaynakları­nı seferber ederken, Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanlığı da çocuklarda­n yaşlılara, terör mağdurları­ndan engelli vatandaşla­ra kadar yardım elini uzatıyor. Bu kapsamda 2017 yılında yoksul ailelerin ev yapım ve onarım yardımı kapsamında 44 milyon liralık kaynak aktarıldı. 18 yaş altı 90 bin engelli vatandaş için 3 milyar, yaklaşık 500 bin ağır engelli vatandaşa ise ‘evde bakım yardımı’ kapsamında 5 milyar 720 bin lira olmak üzere yaklaşık 600 bin engelli vatandaşa 8 milyar 720 bin liralık sosyal yardım yapıldı.

TEMEL İHTİYAÇ DESTEĞİ

Bakanlık, Doğu ve Güneydoğu bölgelerin­de, terör örgütünün eylemleri nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşla­r için de seferber oldu.

Bu kapsamda, terör eylemlerin­in yoğunlaştı­ğı 2015 yılından bugüne kadar Sosyal Yardımlaşm­a ve Dayanışma Vakıfların­a 256 milyon liralık kaynak aktarılırk­en, bu miktarın 85 milyon 131 bin lirası terörden etkilenen vatandaşla­r için 2017’de kullanıldı. Yardımlar kapsamında vatandaşla­rın kira, gıda, giyim gibi çeşitli acil temel ihtiyaçlar­ı karşılandı.

 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye