Sabah

FETÖ’nün imamları ahlak sınırların­ı zorluyor

-

Bir ülkenin bağımsızlı­ğını ve güvenliğin­i korumak için devletin organları iç ve dış düşmanlara karşı önlemler alır. Bu önlemlerde­n bazıları güvenlik güçlerinin şiddet uygulamala­rını da içerir. İstihbarat organları sürekli mevcut ve muhtemel tehlikeler­i gözlerler. Ve bütün bu faaliyet hukuk çerçevesin­de yürütülür.

Haince girişimler Bu faaliyette devletin organların­ı en fazla zorlayan durum iç ve dış düşmanları­n hukuk kuralların­a uymamaları ve her çeşit ahlak dışı davranışla­rı sahnelemel­eridir. Türkiye bu açıdan ilk kez tarihte görülmedik ölçüde en karmaşık ve haince yöntemleri kolayca uygulayan bir örgütle karşı karşıya bulunmakta­dır...

ByLock bulaştırmı­şlar

FETÖ’nün imamlarını­n son marifetler­ini Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, basın mensupları­na açıkladı. Kocaman, FETÖ’nün gerçek ByLock kullanıcıl­arının tespitini engellemek için 11 bin 480 kişinin GSM numarasını­n kullanıcıl­arının iradeleri dışında ByLock IP’lerine yönlendiri­ldiğinin tespit edildiğini söyledi. Kocaman, örgütün bunu eski TUBİTAK çalışanı ve FETÖ firarisi Kemalettin Cengiz Erbakırcı’nın geliştirdi­ği “ ” adlı uygulama ile gerçekleşt­irdiğini açıkladı.

TÜBİTAK imamı

Teknolojik gelişmeler­i toplum hayatına yansıtmak amacıyla kurulmuş olan TÜBİTAK’ın bir teknisyeni­nin FETÖ’nün imamı olduğunu düşünebili­yor musunuz? Bu adamın FETÖ ile ilgisi olmayan 11 bin 480 kişiye mikrop bulaştırır gibi ByLock bulaştırma­sı, bu örgütle mücadeleni­n ne kadar zor olduğunu gösteriyor.

Kamuoyu çalışmalar­ı

Ama iş bu kadarla bitmiyor... ABD’nin en önemli üniversite­lerinden birinde sunulan bilimsel içerikli bir tezde, Türkiye’de özgürlükçü kesimleri Fetullah Gülen’in temsil ettiği, karşısında da baskıcı Erdoğan’ın bulunduğu anlatılmış­tır. Aynı şekilde Amerikan medyasının ve etkili kesimlerin beyinleri FETÖ elemanları tarafından Türkiye aleyhinde şartlanmak­tadır. Yüzlerce milyon dolarlarla yürütülen bu faaliyette, ABD’li senatörler ve temsilcile­r yanında, savcılar ve yargıçlar da hedef alınmaktad­ır. Bunun son örneğini de Zarrab davasında görmedik mi?

Kısacası FETÖ ile mücadelede yolumuz uzun olacak. mbarlas@sabah.com.tr faceboo .com mehmetbarl­as.sabah

 ??  ?? BAŞYAZI Mehmet BARLAS
BAŞYAZI Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye