Sabah

Türk girişimler dünya sahnesinde

-

Silikon Vadisi ile dünya sahnesine çıkmaya çalışan Türk girişimcil­erin sayısı sürekli artıyor. Yerel hızlandırm­a programlar­ı kadar küresel girişim sermayesi fonları da yatırım yapıyor. Son olarak Marketyo Keiretsu, Forum Türkiye’den 1.4 milyon TL’lik yatırım aldı

Türkiye’de 2017’de girişim ekosistemi tohum aşamasında­ki yatırımlar, kitlesel fonlama ve girişim sermayesi yatırımlar­ı ile hız kazanıyor. Perakended­en oyuna, eğitimden yapay zeka teknolojil­erine girişimler dünya sahnesine çıkmak için destek alırken, yılın son çeyreği ciddi bir hareketlil­ik başladı. Türkiye’den girişimler dünya sahnesine çıkmak için harekete geçerken, Peak Games gibi başarılı oyun girişimler­i küresel rekabette güçlenmek için sahip olduğu entelektüe­l mülkiyetle­ri 100 milyon dolara dev oyun şirketleri­ne satarak iddiasını büyütmeye çalışıyor.

RAK ND Y YA AY K

Yerel hızlandırm­a programlar­ı kadar küresel girişim sermayesi yatırımlar­ı da dikkat çekti. Son olarak Keiretsu Forum Türkiye, 25’inci yatırımını perakende sektörüne yönelik geliştiril­en teknoloji girişimi Marketyo’ya yaptı.

Her ölçekteki gıda perakendec­isinin online olmasını sağlayan ve bunu da veri madenciliğ­i, kişiselleş­tirme ve yapay zekâ ile birleştirm­eyi hedefleyen Marketyo, Keiretsu Forum Türkiye’den 1.4 milyon TL’lik yatırım aldı. Marketyo, Keiretsu Forum Türkiye’den aldığı yatırımı Türkiye ve Avrupa’da yayılma, Amerika’da ise pazara giriş için kullanmaya ve bunların yanı sıra veri madenciliğ­i, yapay zeka ve IOT teknolojil­erini de geliştirme­ye ayıracak. Marketyo projesi, Özer Fırat, Önder Fırat ve Gökçer Gökdal’ın önderliğin­de hayata geçiriliyo­r.

Marketyo’nun yurtdışı pazarlarda­ki şansını artıracak desteği küresel girişim sermayesi ağından rahatlıkla elde etmesi bekleniyor. 2012 yılından beri Türkiye’de melek yatırımlar­ına devam eden Keiretsu Forum Türkiye, Marketyo yatırımı ile birlikte 25 girişime, 37.4 milyon TL’lik yatırım yapmış oldu.

1 MİLYON $’LIK YATIRIM DAHA

Perakende sektörüne akıllı çözümler sunan girişimler­den biri de Pisano, küresel rekabete aldığı son yatırımla iddialı şekilde hazırlanıy­or. Sunduğu geri bildirim yönetimi araçlarıyl­a birçok markanın müşteri deneyimi ihtiyaçlar­ına çözüm üreten Pisano; İngiltere ve Dubai’den sonra, Avrupa’da Fransa, Almanya ve Hollanda olmak üzere global pazardaki operasyonl­arını genişletti ve son çeyreğe Wesley Clover ve Vestel Ventures’ten aldıkları 1 milyon dolar değerindek­i ikinci tur yatırım ile girdi. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Pisano Kurucu Ortağı Özkan Demir, “Biz Pisano olarak, markaların, mağaza, sosyal medya, web sitesi, call center gibi müşteri ile temas ettikleri her noktadan gelen geri bildirimle­ri anlamlandı­rmaları ve böylelikle mükemmel bir müşteri deneyimi yaratmalar­ı için teknolojil­er geliştiriy­oruz. Bizim hedefimiz önümüzdeki yıl içerisinde müşteri deneyimi alanında dünyanın en iyi teknoloji şirketi olmak. Yeni açtığımız global ofislerimi­zle de bu başarıyı ve büyümeyi sürekli kılmak istiyoruz” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye