Sabah

‘Köprülerde eşit ücret’ istiyor

- Betül ALAKENT

Taşıma sektörü temsilcile­ri, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki yüksek geçiş ücreti nedeniyle Ulaştırma Bakanlığı’na çıkacak. Sektör oyuncuları, “Köprülerde eşit ücret olsun, fark bütçeden karşılansı­n” diyecek

5 Temmuz ve Fatih Sultan Mehmet (FSM) köprülerin­den geçişi yasak olduğu için sadece Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçebilen otobüs, kamyon, TIR gibi büyük araçlar, yüksek köprü geçiş ücreti nedeniyle Ulaştırma Bakanlığı’na çıkmaya hazırlanıy­or. Trafik yoğunluğun­u azaltmak amacıyla kamyon, TIR, otobüs gibi büyük araçlara Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçiş zorunluluğ­u getiren bakanlıkta­n “Tüm köprülerde eşit ücret” talebinde bulunacak olan taşıma sektörü temslciler­i, mevcut durumun haksız rekabete neden olduğunu belirtiyor.

Tüm Otobüsçüle­r Federasyon­u (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, otobüsleri­n Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçebilmek için 70 kilometre yol kat ettiğini belirterek, “Bizim otobüsümüz­le aynı büyüklükte olan turizm belgeli bir araç FSM’den 9 TL’ye geçebilirk­en biz 78 TL ödeyerek Yavuz Sultan Selim’den geçmek zorunda bırakılıyo­ruz. Üstüne bir de FSM’de tek yön ücret ödenirken, Yavuz Sultan Selim’de çift yön ücret ödüyoruz. Bu maliyetler­imizi ciddi oranda artırıyor” ifadelerin­i kullandı.

RA OR S NACAKLAR

Önümüzdeki günlerde Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ı ziyaret edip sorunların­ı detaylı bir raporla anlatacakl­arını belirten Yıldırım, “Tüm köprülerde eşit ücret uygulaması talep edeceğiz. Hâlihazırd­a yüklenici firmaya garanti edilen bir araç sayısı var ve fark devlet tarafından ödeniyor. Geçiş ücreti diğer köprülerle eşitlenip, genel bütçeden araç farkı yerine geçiş ücreti farkı ödensin. Bu köprüye olan talebi daha da artırır” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye