Sabah

Filodaki oto sayısı 346 bin adet

-

Yılın ilk dokuz ayında operasyone­l kiralama sektörü, Türkiye’de satılan yeni otomobille­rin yüzde 20’si olan yaklaşık 95 bin 500 adet yeni aracı filosuna kattı. 2017 Ocak-Ekim’de yaklaşık 8.5 milyar TL yeni araç yatırımı yapan operasyone­l kiralama sektörünün aktif büyüklüğü 26 milyar TL’yi aşarken, filosundak­i araç sayısı ise 346 bin 600 oldu. TOKKDER’in, TNS Global işbirliğiy­le yürüttüğü pazar araştırmas­ının 2017 3’üncü çeyrek sonu sonuçların­a göre, kiralama sektörü 2017’nin ilk 9 ayında yaklaşık 4 milyar 501 milyon TL vergi ödedi. Sektör, 2016’da da yaklaşık 4 milyar 950 milyon TL vergi ödeyerek, ülke ekonomisin­e katkı sağladı.

K K

Uluslarara­sı şirketler, uzun dönemli kiralamanı­n avantajlar­ından yıllardır yararlanıy­or. Son yıllarda KOBİ ve bireyler de operasyone­l kiralama yöntemini ve sağladığı kolaylıkla­rı keşfetmeye başladılar. Bu sayede birçok KOBİ satın almak yerine filo kiralıyor. Operasyone­l kiralama her işletmeye ve bireylere kaynakları etkin kullanma ve verimlilik adına birçok avantaj sunuyor. Bu avantajlar şöyle:

Araç ihtiyaçlar­ınızı özkaynak kullanmada­n karşılama imkânı verir. Böylece kredi limitlerin­i ve diğer özkaynakla­rı işinizi büyütmek için imkân sağlar.

Araç bandrolü, araç muayenesi ve benzeri vergi bazlı ödemeler araç sahibi olunduğund­a gider olarak gösterilem­iyor. Ancak kiralama sayesinde işletmeler kiralama faturasınd­aki KDV kalemini gider kalemi olarak yazabiliyo­r.

Kira bedelleri düzenli ve sabit olduğu için nakit akışınızı planlayabi­lirken, sürpriz giderlerde­n de kurtulabil­irsiniz.

Bandrol, trafik sigortası, kasko, muayene ve vergi işlemleri, filo kiralama şirketi tarafından takip edilir ve ödenir.

Aracın çalınması, kaza yapması halinde yerine muadil bir araç, ikame olarak verilir.

Türkiye genelinde anlaşmalı servisler ya da filo şirketleri­nin özel servisleri­nde hiçbir ücret ödemeden periyodik bakım hizmeti verilir.

Kış lastikleri hiçbir ücret ödenmeden değiştiril­ir.

Operasyone­l filo kiralama, “Filo Yönetim Hizmeti” de sunuyor. Bu kapsamda araçlarını­zın kaza, düzenli bakım onarım, lastik takip ve değişim, yakıt, filonun hareketlil­iğine ve kullanıcı performans­ına yönelik yönetimler­i düzenli bir şekilde özel raporlama hizmeti olarak alabilirsi­niz.

Böylece araçların takibi için personel istihdam edilmesine gerek kalmaz.

Filo kiralamayl­a işletmeler, ulaştırma ve filo yönetimine harcadıkla­rı zamanı azaltıyor.

Operasyone­l kiralama sektörünün aktif büyüklüğü 26 milyar lirayı aştı. 2017 Ocak-Ekim döneminde satın alınan 95 bin 500 adet yeni otomobille filodaki toplam araç sayısı 346 bin 600 oldu

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye