Sabah

7 ilde DEAŞ operasyonu: 126 kişi gözaltına alındı

Yılbaşında olası bir terör saldırısın­a karşı alarma geçen güvenlik birimleri 7 ilde eşzamanlı baskınlar düzenledi. Çoğu yabancı uyruklu 126 şüpheli gözaltına alındı

-

Bursa’da terörle mücadele ekipleri tarafından DEAŞ terör örgütüne yönelik şafak vakti düzenlenen eşzamanlı operasyond­a aralarında Suriyelile­rin de bulunduğu 38 kişi gözaltına alındı. Bingöl, Van, Elazığ, İstanbul, Manisa ve Sakarya’daki operasyonl­arda da 88 şüpheli gözaltına alındı.

KOÇBAŞLARI­YLA KIRILDI

BURSA: Bursa’da Terörle Mücadele Şubesi Ekipleri, yaklaşık 200 polisle, merkez Osmangazi, Yıldırım ve İnegöl ilçesinde 11 farklı adrese eşzamanlı olarak operasyon düzenledi. Zırhlı araçların da destek verdiği operasyond­a, kapıları koçbaşı ile kırarak açan polisler, 38 şüpheli gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda örgütsel doküman ve dijital materyalle­r ele geçirildi.

BİNGÖL: Bingöl Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca başlatılan soruşturma kapsamında da il merkezinin yanı sıra İstanbul, Adana ve Kilis’te düzenlenen eş zamanlı operasyond­a, 26 DEAŞ şüpheliyi gözaltına aldı.

VAN-DİYARBAKIR-MARDİN: Van merkezli Diyarbakır ve Mardin’de terör örgütü DEAŞ’a yönelik eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyond­a 13’ü Van, 8’i Diyarbakır, biri de Mardin’de olmak üzere 22 DEAŞ şüphelisi gözaltına alındı. Şüpheliler­in emniyettek­i işlemleri sürüyor.

EŞZAMANLI DÜZENLENDİ

GAZİANTEP: Gaziantep’te eylem hazırlığın­da oldukları belirlenen DEAŞ üyelerine yönelik operasyond­a, 17 kişi gözaltına alındı. Terörle mücadele, istihbarat ve özel harekât polislerin­in yanı sıra bomba imha uzmanların­ın da katıldığı operasyond­a, 111 bin 800 dolar, 55 bin lira, 1 tabanca ve 2 av tüfeği de ele geçirildi.

ELAZIĞ: Elazığ’da düzenlenen operasyond­a 8, İstanbul’daki operasyond­a da biri kadın 6’sı yabancı uyruklu 7 kişi gözaltına alındı.

MANİSA: Turgutlu ve Salihli ilçelerind­e düzenlenen operasyonl­arda 5 şüpheli gözaltına alındı.

SAKARYA: Sakarya’da düzenlenen operasyond­a da Irak uyruklu 3 DEAŞ şüphelisi gözaltına alınırken, 138 bin dolar ve 50 bin lira da para ele geçirildi.

 ??  ??
 ??  ?? Şahin, Valisi Vasip kent genelinde yılbaşı öncesinde ilgili önlemlerle alınacak bin “37 Vali Şahin, konuştu. jandarmamı­z 4 bine yakın polisimiz ekiplerimi­z sahil güvenlik ve olacak. başında tüm görev gelen elimizden İstanbul’da alarak vatandaşla­rın tedbirleri hedefliyor­uz. geçirmesin­i yılbaşını sağlayacağ­ız” bunu İnşallah dedi.
Şahin, Valisi Vasip kent genelinde yılbaşı öncesinde ilgili önlemlerle alınacak bin “37 Vali Şahin, konuştu. jandarmamı­z 4 bine yakın polisimiz ekiplerimi­z sahil güvenlik ve olacak. başında tüm görev gelen elimizden İstanbul’da alarak vatandaşla­rın tedbirleri hedefliyor­uz. geçirmesin­i yılbaşını sağlayacağ­ız” bunu İnşallah dedi.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye