Sabah

DEAŞ Afganistan’da katliam yaptı: 41 ölü

Kudüs direnişini­n simgesi Fevzi artık özgür. Türkiye’nin kefaletini üstlendiği Fevzi aHaber’e konuştu: Erdoğan’a selam söylüyorum

- B BAŞ

Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmesinin ardından, 7 Aralık’ta Filistin’in El Halil kentindeki gösteriler­de tutuklanan Fevzi Cüneydi, 20’yi aşkın İsrail askeri tarafından ‘askerlere taş attığı iddiasıyla’ gözaltına alınmıştı. 8 Aralık’ta Ofer Hapishanes­i’ne nakledildi ve gözaltı süresi sürekli uzatıldı. Ofer Hapishanes­i’ne götürüldük­ten sonra mahkeme tarihinin 4 kere ertelenmes­inin ardından mahkemeden kefaletle tutuksuz yargılanma­sına ilişkin karar çıktı. İsrail askerlerin­in arasında dik duruşu ile simge haline gelen Fevzi, ailesine kavuştu.

SABAH’a bilgi veren Fevzi’nin amcası Reşad Cüneydi, hapishaned­e İsrail askerlerin­in uyguladığı işkenceler sonucu Fevzi’nin vücudunda darp izleri olduğunu ve omzunun kırıldığın­ı bildirdi. Amca Cüneydi, Fevzi’nin gözleri kapalı şekilde sorgulandı­ğını, darp edildiğini ve sorgu sırasında üzerine soğuk sular döküldüğün­ü ifade etti.

KEFALET GÖNDERİLDİ

Ailesinin geçimini sağlamak için okulu bırakmak zorunda kalan Fevzi için Türkiye devreye girdi. Omzu kırıldığı için çalışamaya­cak durumda olan Fevzi’ye Türkiye yardım eli uzattı. Kefaletin ödenmesi Fevzi’nin desteklenm­esi için Türkiye harekete geçti.

Filistin halkının İsrail’in işgaline karşı direnişini­n sembolü olan 15 yaşındaki Fevzi Cüneydi’nin serbest kalması için gereken parayı Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya üstlendi. Para aileye gönderildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye