Sabah

Sürmene’de bir mahalle denize doğru kayıyor

Trabzon’un Sürmene ilçesi Soğuksu Mahallesi heyelan tehdidi ile karşı karşıya... 15 dekarlık alanda 7 bina boşaltıldı, 6’sı yıkılıyor. Belediye, fore kazıklarla tedbir alıyor

-

HEYELAN BÖLGESİNDE­N 200 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Trabzon’un Sürmene ilçesine bağlı 2 bin 229 nüfuslu Soğuksu Mahallesi zemininde yaklaşık 1 yıldır kayma görülüyor. Sürmene Devlet Hastanesi’nin de bulunduğu bölgede 7 bina boşaltıldı, hasar gören 6 binanın yıkımına başlandı, 2 bina inşaatı da durduruldu. Kayma sonucu bazı yapılar yan yattı, yollarda çökmeler oldu. Tehlikenin artması üzerine Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyesi yetkililer­i harekete geçti, mahallede kaymalara karşı ‘fore kazıklı’ önlem almaya başladı.

Z D

Evlerinden tahliye edilenler ilçede başka konutlara yerleştiri­ldi. Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan proje çerçevesin­de bölgede 1’inci etap inşa çalışmalar­ına başlandı. Yaklaşık 3 aydır süren çalışmalar­la projenin yüzde 65’i tamamlanır­ken, 23 metre boyunda, 120 santimetre çapında 136 adet fore kazığın da bölgeye çakıldı. Trabzonspo­r Medical Park Stadyumu için deniz dolgusu üzerine uygulanan ‘fore kazık’ yönteminin benzeri bu alan için de uygulandı. Bölge için ihale edilen 2’nci etapta da birbirleri­ne paralel iki sıra halinde tekrar fore kazık çalışması uygulanaca­k.

İlçede arazisi ve evi zarar gören Suzan Altıhoka heyelanın tedbirsizl­ik sonucu oluştuğunu belirterek “Daha önce böyle bir tehdit yoktu. Buralarda binalar yapıldı. Ne olduysa ondan sonra oldu. Şimdi burada bir önlem alınıyor Allah razı olsun ama çaylığım gitti ben tek maaşla geçiniyoru­m ne yapacağım? Hastanenin bahçesinde­ki duvar açıldı. O bölgeden toprak alındı. O zaman tedbir alınmadı” dedi. Heyelan tehlikesin­e karşın tahliye edilen 18 konutlu apartmanın sakinlerin­den emekli öğretmen Ali Kemal Bulut da endişeli oldukların­ı belirterek şöyle dedi: “Mağduriyet­imizden öte korkumuz var. Burada ağaçlar vardı. Şimdi ise çay alanı var. Ağaçların olmayışı bu heyelanda etkili oldu. Önlemler alınıyor. İnşallah evimize döneriz.”

 ??  ??
 ??  ?? Sürmene Devlet Hastanesi’nin bahçesine de toprak kaydı. Hastane hizmet vermeye devam ediyor.
Sürmene Devlet Hastanesi’nin bahçesine de toprak kaydı. Hastane hizmet vermeye devam ediyor.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye