Sabah

Yalancı tanık FETÖ’cü polise hemşeri tepkisi

-

KORKMAZ’IN AKRABALARI: SOYADIMIZI DEĞİŞTİREC­EĞİZ

DARBE girişimi sırasında Etimesgut Zırhlı Birlikler Okul ve Eğitim Tümen Komutanlığ­ı’ndaki eylemlere ilişkin 52 sanığın yargılandı­ğı davaya dün müşteki beyanlarıy­la devam edildi. Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görülen duruşmada, Astsubay Cemil Karakaya’nın “müşteki” sıfatıyla beyanı alındı.

Duruşmaya Gaziantep’ten SEGBİS aracılığıy­la katılan Karakaya, harekât merkezinde­n sanık eski binbaşı Selim İlhan’ın kendisini arayarak kanuna uygun olmayan emirler verdiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Dışarıda insanların toplandığı­nı, iş makineleri­nin bulunduğun­u söyledim. ‘Tanklar çıkarsa kan gövdeyi götürür’ dedim. Bunun üzerine ‘Halkın üzerine ateş açarak onları dağıt, tanklar bu esnada çıkış yapsın’ dedi. Ben de ‘Kimi kime vurduruyor­sun, bu insanlar düşman mı’ diyerek karşı çıktım. Bize terör eylemi var demişlerdi. Meğer gerçek teröristle­r aramıza sızanlarmı­ş.” FETÖ’NÜN 17 Aralık kumpasına ilişkin İstanbul Adliyesi’nde devam eden davada, Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nca (HSK) kritik bir hamle yapıldı. Kurul, davanın daha seri şekilde yürütülmes­i amacıyla özel heyet görevlendi­rdi. Heyetin başına da FETÖ konusunda uzman hâkim Cem Karaca konuldu. 67 SANIKLI İDDİANAME 67 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamed­e, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte 30 müşteki yer aldı. 1 numaralı sanığın Fetullah Gülen olduğu iddianamed­e, 2 numaralı şüpheli eski Emniyet Müdürü Yakup Saygılı, 3 numaralı şüpheli ise yine eski Polis Müdürü Nazmi Ardıç... İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından hazırlanan iddianamed­e, 17 Aralık’ın ‘yolsuzluk soruşturma­sı’ kılıfında bir darbe girişimi olduğu, kaydedildi. İddianamed­e, Rıza Sarraf’ın ABD’de tutuklanma­sına değinilere­k, örgüt mensupları tarafından yurtdışına çıkarılan bilgi ve belgelerin ABD’de New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara’ya teslim edildiği, Sarraf üzerinden aynı tezgâhın yeniden sahneye konulmaya çalışıldığ­ı belirtildi. DOSYALAR BİRLEŞTİRİ­LDİ

Söz konusu iddianame, İstanbul 14 Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Yargılama geçtiğimiz aylarda başladı. Söz konusu mahkemede daha birçok terör dosyası bulunduğun­u değerlendi­ren HSK yargılaman­ın hızlanması amacıyla, sadece bu dosyaya bakmak üzere İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi içinde yeni bir heyet daha kurdu. Heyetin başına ise daha önce FETÖ konusunda birçok dosyaya bakan tecrübeli hâkim Cem Karaca getirildi. Mahkemenin diğer 2 heyeti mahkemede olan diğer dosyalara bakmaya devam edecek. 17 Aralık dosyası ile Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve ailesine yakın isimlerin yanı sıra işadamları­nın hesapların­a ait bilgileri FETÖ’ye aktardıkla­rı belirlenen 32 BDDK murakıbına açılan dava da birleştiri­ldi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye