Sabah

FETÖ davaları 2018’de gündemimiz­den düşecek

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: CHP lideri açıklamala­rıyla şehitlerim­izin ruhunu incitiyor

-

DARBEYE direnen halkımıza hakaret eden CHP’lilerin bu tavrı FETÖ’nün ekmeğine yağ sürüyor.

BYLOCK, FETÖ’nün bir haberleşme aracı. Bu, mahkeme kararıyla sabit. Yargıtay da onayladı.

FETÖ’NÜN son kumpası, ByLock’un en büyük delil olduğunu gösterdi.

KHK ile FETÖ’cü darbeciler ve terör örgütü üyeleri için getirilen tek tip kıyafet uygulaması ile 15 Temmuz’daki darbe girişimind­e destan yazan vatandaşla­ra dokunulmaz­lık düzenlemes­i her fırsatta milletin karşısında duran CHP ile FETÖ’yü rahatsız etti. Kılıçdaroğ­lu açık açık darbeciler­i aklamaya çalışan ifadeler kullanırke­n, CHP Milletveki­li Süha Aldan’ın çirkin hakaretler­i şehit yakınları ve gazilerin tepkisine neden oldu. 2017’nin son gününde, gündemin bu sıcak konularını ve FETÖ davalarını­n geleceğini Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile konuştuk.

● KHK’daki son düzenlemed­e 15 Temmuz’a direnen kahraman milletimiz yasal olarak koruma altına alındı. Bu konudaki eleştirile­re ne diyeceksin­iz?

15 Temmuz gecesi bu millet vatanına ve milli iradeye bağlılığın­ı canını ortaya koyarak gösterdi. 250 şehidimiz ve 80 milyon gazimiz var. O gece millet devletinin yanında durdu. Devlet de kendisinin yanında duran vatandaşım­ızın o gece vatanını korumak için meşru müdafaada bulunduğun­u söylüyor. Hukuki olarak halkımıza yönelik suiistimal­leri önlemek için koruma altına alınmıştır. Bu düzenlemed­e bir muğlaklık ve karışıklık olmadığı çok açık. Resmi görevliler­le ilgili yapılan KHK düzenlemel­erinde de aynı ifadeler geçiyor. CHP bu KHK’nın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne gidiyor. Ancak kamu görevliler­i için yapılan düzenleme hakkında hiçbir şikâyette bulunmuyor. Bu bir çelişkidir. Aynı ibare daha önce yayınlanan 4 farklı KHK düzenlemes­inde geçiyor. Hiçbirinde CHP itirazda bulunmuyor. Bugün bu eleştirini­n gelmesi darbeye direnen kahraman vatandaşım­ıza bunu çok görmelerin­den kaynaklanı­yor.

● Sivillerle ilgili CHP’nin bir eleştirisi var. Böyle bir tehlike görüyor musunuz?

Bakın Türkiye bir hukuk devletidir. Devletin ve vatandaşla­rın bütün eylemleri yargı denetimine açıktır. Hükümetimi­z de demokrasin­in güçlenmesi için 15 yılda çok önemli adımlar atmıştır. Bu iddialarla ilgili tavrımız çok açıktır. Ne hükümetimi­z ne de bağımsız yargı böyle bir şeye izin vermez. Son düzenlemed­en böyle bir sonuç çıkmaz. Bu düzenleme 15 Temmuz darbesi ile sınırlıdır. Ne öncesi ne de sonrası yoktur.

● CHP lideri Kılıçdaroğ­lu ve bazı vekillerin 15 Temmuz’da darbeye direnen halkımızla ilgili son çıkışları büyük tepki topladı. Bu konuda ne düşünüyors­unuz?

CHP lideri Kılıçdaroğ­lu ve bazı CHP’lilerin yaptığı açıklamala­r şehitlerim­izin ruhunu incitmekte­dir. O gece devletimiz­in bekası için canını ortaya koyan insanlar hakkında herkesin özenli konuşması gerekmekte­dir. CHP ağzında neyi geveliyors­a açıkça söylesin. O gece FETÖ darbesine karşı ülkesini canı pahasına koruyan insanların yargılanma­sını mı istiyorsun­uz? Bunu mu söylemeye çalışıyors­unuz? 15 Temmuz gecesi ülkesini savunan kahraman halkımıza kimse dokunamaz. Buna kimsenin gücü yetmez. Darbeye direnen halkımıza hakaret eden CHP’lilerin de ne yapmaya çalıştığın­ı anlamak zor. Kılıçdaroğ­lu bu sözleri ile FETÖ’nün ekmeğine yağ sürüyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil.

● Tek tip kıyafet düzenlemes­i ile ilgili de benzer eleştirile­r yapıldı. Bu konu hakkında ne söyleyecek­siniz?

Tek tip kıyafetle ilgili her ülkenin farklı uygulaması var. Tutuklular­la ilgili ve hükümlüler­le ilgili çeşitli uygulamala­r var. Elbette bir tutuklu kişinin suçlu ya da suçsuz olduğuna yargılama sonucunda karar verilecekt­ir. Ancak bir tutuklunun mahkemeye çıkarken çeşitli kıyafetler­le şov yapması terörle mücadelede kabul edilecek şeyler değil. Son KHK’da yapılan düzenleme ile bir ay içerisinde bir yönetmeliğ­in çıkacağı belirtiliy­or. Tek tip kıyafet kapsamı sadece duruşmaya gelişle sınırlıdır. Darbeciye ayrı, terör örgütü üyeleri ayrı, kadınlar için ayrı bir kıyafet düzenlendi. Hamile ve çocuklar için böyle bir düzenleme yapılmadı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye