Sabah

DEMET’IN MUCIZESI

- Özgür YILDIZ/SABAH

YALOVA’DA 32 yıl önce SMA hastası olarak dünyaya gelen ve 2009’da internette­n tanıştığı Zafer Arık ile dünya evine giren Demet Arık’ın en büyük hayali anne olmaktı. Hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağımlı olan ve vücudu sadece başını taşıyabile­n Arık, imkânsız denileni, doktorları­yla birlikte başardı. Mucizevi anne, mucize bebeği Ebrar’ı dünyaya getirmeyi başardı.

‘İMKÂNSIZ’ DEDİLER

Çocukluğun­dan itibaren SMA hastalığı ile mücadele eden ve hayatını tekerlekli sandalyede sürdüren iki üniversite mezunu Arık, “Evlendiğim­iz yıldan beri anne olmak için eşimle gitmedik hastane bırakmadık. Hastalığım nedeniyle vücudumda kas dokusu yok. Bu yüzden gebe kalamayaca­ğımı ve karnımda bir çocuk taşıyamaya­cağımı söylediler” dedi.

SMA hastalığın­ı hiçbir zaman önemsemedi­ğini ve ailesi ile eşinin her zaman kendisine büyük destek verdiğini dile getiren Demet Arık, “Şu an 32 yaşındayım 2 üniversite bitirdim. Zorlu bir hayatım oldu ancak 2005’te evlendiğim eşim Zafer Arık ve ailemin büyük desteğini gördüm. Anne olma hayalimi gerçekleşt­irmem için bana hep umut verdiler. Bu umutla sürekli mücadele ettim. Sonun da da hayatımızı değiştirec­ek olan doktorum Filiz Ciğerim ile tanıştım” dedi.

‘GÖZLERİNDE IŞIK VARDI’

Yalova’da özel bir hastanede görev yapan Kadın Hastalıkla­rı ve Doğum Uzmanı Dr. Filiz Ciğerim yaşanan mucizevi süreci, “Her kadın anne olmayı hak eder” sözleriyle anlattı. Dr. Ciğerim, “Demet Arık tekerlekli sandalyesi­yle hastanemiz­e geldiğinde gözlerimin içine bakarak, ‘Ben anne olmak istiyorum’ dedi. Gözlerinde­ki ışık anne olmayı ne kadar çok istediğini belli ediyordu” dedi.

Demet Arık’ın yapılan kontroller­de doğumsal olarak musküler atrofi denilen bir hastalığı olduğunu belirten Dr. Filiz Ciğerim, “Yaptığım jinekoloji­k muayene neticesind­e ise Demet’in gebe kalabilece­ğini gördüm. Ancak gebelik bir kadın vücudu için büyük bir yük demektir. Vücudunda hiç kas dokusu olmayan Demet, bu yükü taşıyabile­cek miydi emin değildim. Gebelik ve doğum sürecinde başına gelebilece­kleri anlattığım­da, Ben bunların tümüne hazırım, cevabını aldığım an beraber bu yolda çıkmış olduk. Sonuçta inanılmaz büyük bir başarıya imza attık. Demet ve bizler ekip olarak büyük bir riski hep beraber göğüsledik. Demet’in ve ailesinin gözlerinde ki ışıltı bize verilebile­cek en büyük ödül oldu” diye konuştu.

 ??  ?? Yalova’da yaşayan SMA hastası ve 8 yıllık evli Demet Arık’ın anne olma hayali gerçek oldu. Arık, tekerlekli sandalye ile gittiği hastaneden mucizevi şekilde kucağında bebeği ile çıktı
Yalova’da yaşayan SMA hastası ve 8 yıllık evli Demet Arık’ın anne olma hayali gerçek oldu. Arık, tekerlekli sandalye ile gittiği hastaneden mucizevi şekilde kucağında bebeği ile çıktı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye