Sabah

Komandolar­a sürpriz konuk

Başbakan Yıldırım 2017’nin son gecesi Isparta’da 112 Çağrı Merkezi ile Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Ankara’ya dönüşünde ise telsizden polislerin yeni yılını kutladı

- Ediw|r: Ulaş YILDIZ - Tasarım: Nigar TEKİN $1.$5$

Yıldırım yeni yıla asker ve polislerle girdi. İsparta’da AK Parti kongresini­n ardından Eğirdir’deki Komando Eğitim Merkezi’ne giden Yıldırım komandolar­ın zorlu eğitimini izledi. Mehmetçik’le yemek yiyen Başbakan, eşinin gönderdiği baklavayı ikram etti. Yıldırım, Ankara’ya dönüşünde de yeni yılı Emniyet personeliy­le karşıladı.

Başbakan Binali Yıldırım, pazar günkü partisinin Isparta’daki AK Parti İl Kongresi’nin ardından 112 Çağrı Merkezi’ni ziyaret etti. Çalışanlar­ın yeni yılını kutlayan ve gelen bir çağrıya da cevap veren Yıldırım, telefondak­i kişinin Erzincan Kemah’tan bir hemşehrisi olduğunu öğrenince “Bu kadar da rastlantı olmaz” dedi. Yıldırım ardından Eğirdir’e geçerek Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığ­ı’nı ziyaret etti. Dünyada eşi benzeri olmayan zor gösteriyi izleyen Yıldırım, “vatan size minnettar” mesajı verdi. Mehmetçik ile yemek yiyen Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım’ın gönderdiği baklavayı da askerlere ikram etti. Yıldırım, daha sonra Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla aradı. Erdoğan askerlere “Terörle mücadelede gerçekten destanlar yazdınız. Bu başarıları­nızın aynı şekilde devam edeceğine olan inancım tamdır” dedi.

KOKPİTTE KUTLAMA

Yıldırım, Isparta’dan Ankara’ya dönüşünde ise özel uçak ‘TC-IST’in kokpitine geçerek, hava trafik kontrolörl­eri ile pilotlar arasında iletişimin sağlandığı frekansa bağlandı. Yıldırım, bu sayede havadaki bütün vatandaşla­rın ve Türkiye Hava Trafik Kontrol Merkezi çalışanlar­ının yeni yılını kutladı. Yıldırım Ankara’ya dönüşünde ise Emniyet Genel Müdürlüğü Koordinasy­on Merkezi’ni ziyaret etti. Telsizden görev başındaki polislere seslendi. Koordinasy­on merkezinde­ki emniyet personelin­e de seslenen Yıldırım, “Terörle mücadele tarihinde hiçbir zaman görülmemiş şekilde bir iş birliği, koordinasy­on var. Bu da sonuca müspet şekilde yansıyor” diye konuştu.

 ??  ?? Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın telefon mesajını askerlere dinletti.
Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın telefon mesajını askerlere dinletti.
 ??  ?? Binalı Yıldırım’a Genelkurma­y Başkanı Hulusi Akar eşlik etti. Başbakan Binali Yıldırım Isparta ziyaretler­inin ardından Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti (altta).
Binalı Yıldırım’a Genelkurma­y Başkanı Hulusi Akar eşlik etti. Başbakan Binali Yıldırım Isparta ziyaretler­inin ardından Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti (altta).
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? BAŞBAKAN Binali Yıldırım, ilkokul öğretmeni Galip Kumbar’ın (82) İstanbul Pendik Sahil Camisi’nde ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazına katıldı. Başbakan Yıldırım öğretmeni Galip Kumbar’ın tabutunu bir süre taşıdı. AA
BAŞBAKAN Binali Yıldırım, ilkokul öğretmeni Galip Kumbar’ın (82) İstanbul Pendik Sahil Camisi’nde ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazına katıldı. Başbakan Yıldırım öğretmeni Galip Kumbar’ın tabutunu bir süre taşıdı. AA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye