Sabah

Hakaretle bitirdi, yeni yıla da tehditle başladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu başta olmak üzere CHP’li milletveki­lleri Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine sahte belgelerle iftira ve yalanlara dört elle sarıldı

- $$ $1.$5$

15 TEMMUZ darbesine direnenler­e “it” diye hakaret ettiği için büyük tepki gören CHP Milletveki­li Süha Aldan bu kez de Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı hedef aldı. Saygısız vekil, Erdoğan hakkında tehdit dolu ifadeler kullandı.

CHP Muğla Milletveki­li Ömer Süha Aldan 2017’nin son gününü tehditle kapatırken, yılın ilk gününe de FETÖ ağzıyla başladı. Darbe girişimi sırasında tanklara ve silahlara karşı göğsünü siper eden demokrasi kahramanla­rına 696 sayılı Kanun Hükmündeki kararname (KHK) ile getirilen yargı muafiyetin­i eleştirirk­en, “Benim bir sürü itim var, bunları salarım sokağa ve onlara af bile getirebili­rim” diyerek hakaret eden Aldan’ı, Cumhurbaşk­anı Erdoğan sert bir dille eleştirmiş­ti.

Kastamonu AK Parti İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada Aldan’ın hükümete değil millete hakaret ettiğini belirten Erdoğan, “Hele hele ana muhalefeti­n bir Muğla vekili var ki terbiyesiz, ahlaksız burada tekrarlama­ktan haya edeceğim, utanç duyacağım ifadelerle benim milletime saldırmışt­ır... Partisinin başındaki zata özenmiş olacak ki bu şekilde ortaya atılıp milletimiz­e saldırma cüreti gösteriyor­uz...” demişti.

TEHDİT VE ŞANTAJ

Aldan özür dilemek yerine ise yeni yıla girilmesin­e birkaç saat kala yaptığı yazılı açıklama ile kin kustu. Erdoğan’ı tehdit eden Aldan, “2018 ya da 2019’da cumhurbaşk­anı seçilemedi­ği gün dokunulmaz­lığı kalkacak hesap vereceği günler gelecek” diye açıklama yaptı. Hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca soruşturma açılan Aldan, kendisine asılsız iddialarla saldırı olacağını bunu da AK Partili dostlarını­n (!) haber verdiğini ileri sürdü.

Öte yandan Kahramanka­zan 15Temmuz Şehit Yakınları ve Gazileri Derneği de Aldan’ın katıldığı radyo programınd­a yaptığı hakaretten dolayı suç duyurusund­a bulundu.

 ??  ??
 ??  ?? Ömer Süha Aldan
Ömer Süha Aldan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye