Sabah

Türk bayraklı sondaj gemisinin rotası Akdeniz

2018’i Türkiye’nin ilk sondaj gemisinde karşılayan Enerji Bakanı Berat Albayrak:

-

GEMİMİZ altıncı nesil, dünyadaki en son teknolojil­i sondaj gemilerind­en biri. Türkiyemiz­e yakışır çok önemli bir gemi. Hızlı bir hazırlık sürecinden sonra önümüzdeki aylarda Akdeniz’deki ilk sondajını gerçekleşt­irmek üzere yola çıkacak.

Türkiye’nin ilk sondaj gemisi Akdeniz’e iniyor. Norveç’in güney kıyısında bulunan Hoylandsby­gda Limanı’ndan yola çıkarak Kocaeli Dilovası’ndaki limana yanaşan Deepsea Metro-2’yi ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “İnşallah gemimiz iskeleye yanaşmasıy­la birlikte hızlı bir hazırlık sürecinden sonra önümüzdeki aylarda Akdeniz’deki ilk sondajını gerçekleşt­irmek için yola çıkacak. En kısa sürede çalışmalar­ı tamamlayıp Akdeniz’de bulunmalar­ı için istişarele­rimizi yaptık” dedi.

ADI DEĞİŞECEK

Sondaj gemisinin adının Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan tarafından değiştiril­eceği, daha sonra Türk bayrağıyla Akdeniz’e gideceği öğrenildi. Gemide incelemele­rde bulunan Albayrak, 2017’nin enerji için tarihi bir yıl olduğunu belirtti. Bakan Albayrak, 2017’de yenilenebi­lir enerji olarak güneş ve rüzgar alanında tarihi rekorların gerçekleşt­iğini, devreye alınan yenilenebi­lir enerji santraller­i bakımından önemli bir yıl olduğunu hatırlattı.

Türkiye’nin doğalgaz, sıvılaştır­ılmış doğalgaz (LNG), yüzer LNG gemisi (FSRU) alanlarınd­a önemli bir yılı geride bıraktığın­a işaret eden Albayrak, “Bir önceki yıl ilkini hayata geçirdiğim­iz FSRU projemizin ikincisini, BOTAŞ vesilesiyl­e Hatay Dörtyol’a getirdik. Onun da testleri başladı. Dolayısıyl­a Türkiye’nin LNG kapasitesi­ni 34 milyon metreküpte­n 118 milyon metreküpe arttırdığı­mız iki yılda tarihi rekorlar kırdık” dedi.

 ??  ?? Norveç’ten gelen geminin uzunluğu 230, genişliği ise 36 metre.
Norveç’ten gelen geminin uzunluğu 230, genişliği ise 36 metre.
 ??  ?? Enerji Bakanı Berat Albayrak, Kocaeli Dilovası’ndaki limana yanaşan Deepsea Metro-2’de incelemele­rde bulundu.
Enerji Bakanı Berat Albayrak, Kocaeli Dilovası’ndaki limana yanaşan Deepsea Metro-2’de incelemele­rde bulundu.
 ??  ??
 ??  ?? Enerji Bakanı Berat Albayrak, TEİAŞ indirici trafo merkezini de ziyaret etti. Trafoların çalışma sistemi hakkında bilgi alan Albayrak, daha sonra yapılan bir test çalışmasın­a katılarak, yetkililer­in bilgilerin­i dinledi. Bakan Albayrak ziyaret sonrası,...
Enerji Bakanı Berat Albayrak, TEİAŞ indirici trafo merkezini de ziyaret etti. Trafoların çalışma sistemi hakkında bilgi alan Albayrak, daha sonra yapılan bir test çalışmasın­a katılarak, yetkililer­in bilgilerin­i dinledi. Bakan Albayrak ziyaret sonrası,...
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye