Sabah

DÜNYA REKORU

Türkiye’nin yerli ve milli haber kanalı aHaber, yılbaşı gecesi 121 noktadan yayın yaparak yayıncılık­ta dünya rekoru kırdı

- 6$%$+

Tüm yıl Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından yayınlar yapan aHaber, yılbaşı gecesi 121 nokta yayını ile bu başarısını taçlandırd­ı. atv, aHaber ve aNews işbirliğin­de ortaya çıkan tarihi anlara seyirciler de ekran başından eşlik etti. İşte geceye damga vuran o yayın ve detayları: 31 Aralık’ı 1 Ocak’a bağlayan gece Türkiye ve dünyanın dört bir yanında yapılan yayında; Türkiye’den İstanbul, Ankara, İzmir, Edirne, Kars, Antep ve birçok şehir yayında olmakla beraber dünyadan Suriye, Filistin, Rusya, ABD, İngiltere, Çin, Afganistan, Birleşik Arap Emirlikler­i gibi birçok noktada yılbaşı gecesi yaşananlar­ı muhabirler canlı yayında aktardı. Türkiye, 2017’ye ünlü gece kulübü Reina’ya yapılan terör saldırısıy­la başlamıştı. aHaber ekibi, o hain saldırının yıldönümün­de yine oradaydı. İstanbul’daki yayınlar sadece o hain saldırının yaşandığı yerden değildi.

HABER NÖBETİ...

Ekipler birçok bölgede haber nöbetindey­di. Osmanlı’dan bugünlere miras kalan mehteran takımı da aHaber stüdyoları­ndaydı. aHaber stüdyosund­a ney ve kabak kemane rüzgarı esti. Yemen türküsü ile şehitler anıldı. “Merkeze hakkı ve adaleti koyan bir haber kanalı olmanın mükâfatını, izleyicile­rimizin ilgisi sayesinde fazlasıyla görüyoruz” diyen aHaber Genel Müdürü Abdulhalik Çimen, şöyle konuştu: “Ana ilkemiz haberin doğruluğu. Yalana, zulme ve haksızlığa karşı hiç toleransım­ız yok. Meselelere her zaman hakkı üstün tutan bir anlayışla cevap verir, adalet çerçevesin­de yayınlar yaparız. İşimizi aşkla yapıyoruz. Türkiye’nin 24 saat canlı yayın yapan tek yerli ve milli televizyon­uyuz. Bu unvanı bize milletimiz verdi. Bunun hakkını vermeye çalışıyoru­z.”

 ??  ??
 ??  ?? Abdulhalik Çimen
Abdulhalik Çimen

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye