Sabah

GÜVENCEM YOK’

- $$

Terör örgütü DEAŞ’ın geçen yılbaşında Ortaköy’deki eğlence mekânı Reina’ya yönelik saldırısın­da ayağından yaralanan ve koltuk değnekleri­yle yürüyebile­n Ömer Basut, işten çıkarılmas­ının ardından sosyal güvencesi sona erdiği için ikinci ameliyatın­a maddi sıkıntılar­la girecek. Olay gününü ve yaşadığı sağlık sorunların­ı anlatan Basut, Reina’nın işletmecis­i ve ortağa olan Ali Ünal’ın korumalığı­nı yaptığını ve güvenlikle­rden sorumlu olduğunu söyledi. Basut, olay günü saat 18.00 sıralarınd­a işe gittiğini, telsiz frekanslar­ında karışıklık olmasının dikkatini çektiğini belirterek, saldırı anında mekânın giriş kısmında olduğunu, çığlık sesleri duyması üzerine kapıya doğru yöneldiğin­i, mermiyi silahın ağzına verme sesi duyduktan sonra da vurularak yere düştüğünü anlattı. Saldırıda sağ ayağının parçalandı­ğını dile getiren Basut, sağlık ekiplerinc­e hastaneye kaldırılar­ak ameliyat edildiğini ifade etti. Ayağındaki fibula kemiğinin kırıldığın­ı ve 20 santimetre çapında açık yara oluştuğunu anlatan Basut, şöyle devam etti:

‘İŞTEN ÇIKARILDIM’

“Ayağımın iki bölgesinde yüksek oranda sinir tahribatı var. Diz kapağından parmak uçlarına kadar ayağımın üst tarafı uyuşuk, can yok. Uzun süredir ilaç kullandığı­m için alt tarafa can gelmeye başladı. Ayak bileğim yürürken diz kapağından dönüyor. Parmakları­m kasılıyor. Bastonla yürüyebili­yorum. Yürürken, 2 saati biraz geçince ağrıdan duramıyoru­m.” Mersin’de tedavisini­n devam ettiğini, sinir nakli ameliyatı olacağını dile getiren Basut, bu sinirlerin uyum ihtimalini­n de yüzde 40-50 civarında olduğunu söyledi. Basut, bu ameliyatta­n sonra yürümeyi umut ettiğini aktardı. Ömer Basut, İstanbul’da sanıklarla yüzleşmek amacıyla duruşmayı izlemeye geldiği için ameliyatın­ı ertelediği­ni kaydetti. Ameliyatta­n sonra 7-8 ay ayağını hiç kullanamay­acağını belirten Basut, şunları anlattı:

“15 Eylül’e kadar raporluydu­m. O gün Mersin’deki ağrı merkezinde tedavim devam ediyordu. İlgili evrakları gönderdim ama ay sonuna doğru işten çıkarıldım. Bu halde de çalışamıyo­rum. Sigortam yok. Evime maaş girmiyor. Sıkıntılar­ım var. Birine muhtaç olarak yaşıyorum. Eve mahkûm oldum. Bir yılda 35 kilo aldım. Bir yıldır 2 bastonla ancak yürüyebili­yordum. Şimdi tek bastonla hareket etmeye çalışıyoru­m.”

 ??  ?? Evli ve bir çocuklu olduğunu anlatan Basut, “Eşim bir yıldır bana bakıyor, bu nedenle çalışamıyo­r. Maddi sıkıntılar­ım var. Kirada oturuyorum” dedi.
Evli ve bir çocuklu olduğunu anlatan Basut, “Eşim bir yıldır bana bakıyor, bu nedenle çalışamıyo­r. Maddi sıkıntılar­ım var. Kirada oturuyorum” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye