Sabah

TÜRKİYE 2018’E GÜLE OYNAYA HUZURLA GİRDİ

Türkiye ’e Jüle oynaya huzurla Jirdi. Sokaklar Jüvenli ve hareketliy­di. Vatandaşla­r İstanbul’da Taksim ve Ortaköy, Ankara’da Kızılay, İzmir ve yurdun dört bir yanındaki meydanlara akın etti

-

TÜRKİYE yeni yılı huzur ve güven içinde, coşkuyla karşıladı. Işıl ışıl süslenmiş meydanlar doldu, taştı. Halay çekerek geri sayım yapan vatandaşla­r 2018’e iyi dileklerle girdi. Polisin aldığı güvenlik önlemleri sayesinde hiçbir taşkınlık yaşanmadı. Ünlü isimler de yılbaşı gecesini coşku dolu geçirdi.

Türkiye 2018’i, yaşanan zorlu günlerin ardından neşeyle karşıladı. Sofralar kuruldu, şarkılar söylendi, danslar edildi, halaylar çekildi. Sokaklar güvenli, neşeli ve hareketliy­di. İstanbul’da başta Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli ve Kadıköy’de olmak üzere binlerce insan yeni yılı sokaklarda karşıladı. Işıltılı ve süslü caddelerde ve Boğaz manzarasın­a karşı selfie’ler çekildi. 2017’yi geri sayımlarla uğurlayan İstanbullu­lar, yeni yılı iyi dileklerle karşıladı. İşte yılbaşı gecesinden manzaralar: İstanbul’da yılbaşı ■ gecesi 37 bin polis, 4 bin jandarma sabaha kadar mesaideydi. Önleyici uygulamala­rla suça ve suçluya geçit verilmedi. Eğlence mekânları, meydanlar, kalabalık ve turistik noktalar, başta metrolar olmak üzere ulaşım araçları ve duraklarla alışveriş merkezleri­nde sivil güven timleri çalıştı. 117 zırhlı araç, Sivas Kangal ve Akbaş cinsi polis köpekleri görev

6 yaptı. Bin 747 noktada bin 988 güvenlik kamerası izlendi.

■ Taksim, güvenlik önlemlerin­in en fazla olduğu yerdi. 5 bin polis çalıştı. İstiklal Caddesi’ne çıkan yollar araç trafiğine kapatıldı. Güvenlik noktaların­da meydana çıkmak isteyen herkesin çantaları ve üstleri arandı. ASELSAN’ın ürettiği drone savarlar, Jandarma Özel Harekât ekibi kontrolünd­e havada izinsiz uçacak drone’lara karşı hazır bekletildi.

■ Kutlama için Ortaköy’ü tercih edenler meydana üst araması yapılarak alındı. Saatler 00.00’ı gösterdiği­nde havai fişek gösterisi yapıldı.

■ İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce Taksim’de inceleme yaptı. Çalışanlar­ın yeni yılını kutladı. Denetim sırasında Çalışkan, yanına yaklaşan ve dışarıda yaşadığını belirterek yardım isteyen bir kişiye 100 lira verdi.

■ İstanbul İl Jandarma Komutanlığ­ı ekipleri, Çatalca Subaşı’nda bir ton kaçak içki ele geçirdi.

■ Yılın ilk günü İstanbul’da yollar boş kaldı. Öğle saatlerine kadar trafik yoğunluğu yüzde 1’di.

 ??  ?? İbrahim Tatlıses Magazin dünyasının ünlü isimleri yılbaşı gecesinde aileleri ve dostlarıyl­a eğlendi.
İbrahim Tatlıses Magazin dünyasının ünlü isimleri yılbaşı gecesinde aileleri ve dostlarıyl­a eğlendi.
 ??  ?? Hande Yener
Hande Yener
 ??  ?? İSTANBUL
İSTANBUL
 ??  ?? İZMİR
İZMİR
 ??  ??
 ??  ?? ERZURUM/PALANDÖKEN
ERZURUM/PALANDÖKEN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye